שבוע האופנה הוליד, כך נראה, סכסוך חדש בביצה. הפעם מדובר בחילוקי דעות בין השחקן אוראל צברי למעצבת האופנה המוערכת טובה חסין שאף קיבלה בערב הגאלה פרס מפעל חיים.
במהלך ראיון לתכנית "ערב טוב", אמרה המעצבת כי לא תיכנע למגמה המתרחבת בשנים האחרונות שלפיה נבחרות דוגמניות בעלות היקפים גדולים להציג יצירות של מעצבי אופנה מובילים. "דוגמנית צריכה להיות דוגמנית", פסקה המעצבת.

בשעת לילה מאוחרת אמש (שני), צילם צברי משפט מתמצת מתוך מילותיה של חסין, והוסיף מעליו את דעתו הנחרצת בנושא שכללה הבעת התנגדות נחרצת לדברים. בסוף דבריו קרא לחברות האופנה בישראל להגדיל את סרגל המידות ברשתות, ולפתוח בפני בעלי המידות הגדולות את האופציה לרכוש מהדגמים המוצעים בחניות.
"מכעיס לשמוע את מילותיה של זוכת פרס מפעל חיים, שחושבת שפלאס סייז (מידות גדולות) זה 'טרנד' לדבריה", כתב אוראל בפתח דבריו וצירף אימוג'י כועס. "דווקא בשבוע האופנה, שבו יש רוחות של שינוי מבורך, דוגמניות בכל המידות!", פרגן צברי. "מדבריה (של טובה'לה) משתמע דבר אחד", קבע בנחרצות: "שמנות הן לא דוגמניות. זה מכעיס! יופי הוא דבר אינדיבידואלי כל כך", פסק. נציין כי בתצוגה של טובהל'ה לא נצפו על מסלולה דוגמניות במידות גדולות.
צילום: משה בן שמחון
בהמשך דבריו פנה צברי אל אנשי תעשיית האופנה הישראלית וביקש מהם בהזדמנות שנוצרה לו, לשנות את המדיניות הקבועה שלהם, ולגלות יותר התחשבות בלקוחות החורגים במידותיהם מאלה המוצעות בחנויות. "הלוואי שחברות האופנה והמעצבים הישראלים יבינו שגם למידות גדולות מגיע להתלבש בסטייל", כתב. "שבמקום שהכסף שלנו ילך לחנויות בחו"ל, הוא יישאר בארץ", ביקש להדגיש את הפוטנציאל המסחרי שבמהלך.
מטובה'לה נמסר: "אוראל צברי, יקירי (אתה הורס). קודם כל בתור מעצבת שהיא בעצמה פלאס סייז, אל תאשים אותי בהאשמות שווא. אצלי בחנות מאז ומעולם היה מקום לכל המידות. הדגמים שלנו מראש ברובם אובר סייז. התייחסתי רק לתצוגת האופנה. אני מיושנת, ובחלומותיי שאני מעצבת אני רואה את מי שהייתי רוצה וחולצת להיות. אל תקח את הדמיון והיצירה למען אג'נדה שאני מכבדת בחיי היום יום. אתה מוזמן לסטודיו. אני בטוחה שתשנה את דעתך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו