10 שקלים לפריט: כך הפך החורף הקצר לחגיגת הנחות
החורף אמנם לא סיפק דרמה מטאורולוגית, אבל בזירת האופנה הוא יצר טלטלה של ממש - והצרכנים? הם נהנים ממחירים שלא נראו כאן שנים • איפה תמצאו את ההנחות הכי שוות?
,עודכן
0השמעה
על רקע חורף קצר ושחון במיוחד, שוק האופנה המקומי נכנס לסחרור שלהנחותעמוקות בניסיון לחסל מלאים. מי שירתה את יריית הפתיחה הייתהאורבניקה, שיצאה כבר בסוף דצמבר במהלך חריג והציעה למשך מספר ימים את כל פריטי החורף לילדים ב-10 שקלים בלבד.
המבצע, שנגע ישירות בכיס של ההורים, יצר הסתערות חסרת תקדים על הסניפים - עד כדי מחסור במדפים שלא עמדו בקצב. כעת הרשת חוזרת עם מהלך דומה ומציעה שוב פריטי סוף עונה אחרונים במחלקת הילדים ב-10 שקלים, ובמחלקות הנשים והגברים - פריטים אחרונים ב־20 שקלים.
מאז המהלך המוקדם של אורבניקה, רשתות נוספות הצטרפו לקרב:קיוויוהוניגמן קידסהציעו פריטי ילדים ב-20 שקלים,פוקסיצאה במבצעי 70% הנחה - וחלקם עדיין בתוקף,תמנוןמציעה פריטים ב-10, 20 ו-30 שקלים,
וכעת גםקסטרונכנסה לזירה עם פריטי ילדים ב-10 שקלים.
קרב על המחיר הנמוך ביותר
בכיר בענף האופנה מסביר כי "החורף השנה הגיע מאוחר והיה אימפולסיבי - ימים של ברד וגשם לצד ימים שמשיים. לקראת סוף העונה היו צרכנים שפשוט ויתרו על רכישת פריטי חורף. מנגד, יש מי שמנצל את המבצעים לשנה הבאה".
לדבריו, החורף החלש הוביל ל"קרבות מחירים" בין שחקניות הבייסיק המרכזיות, שהעמיקו הנחות ופירקו את החנויות בחודשיים האחרונים. במקביל, 2024–2025 היו שנים חזקות במיוחד לענף, על רקע הישארות ישראלים בארץ - מה שהוביל להזמנות סחורה אופטימיות מדי. "מי שלא היה אופטימי מדי ימכור את מה שנותר. מי שכן, ימצא פתרונות, כולל גלגול קולקציות לעונה הבאה. זו לא דרמה גדולה", הוא מוסיף.
@ortal710גם אורבניקה ממשיכה עם הסייל של ה 10₪ נישאר פריטים בודדים שווה לבדוק מה יש אצלך בסניף הקרוב
שי אופיר, מנכ"לקסטרו, אומר: "אין ספק שהחורף השחון השפיע על קצה המכירות של הפריטים החורפיים, ובהתאם מהלכי סוף העונה מיטיבים עם הלקוחות. לא מדובר במלאים רבים, אנחנו בשלהי העונה והמלאים נמוכים. מי שרוצה ליהנות מפריטי ילדים ב־10 שקלים או נשים וגברים ב־20 שקלים, כדאי שימהר".
אורן בר גיל, סמנכ"ל קבוצת הודיס (הכוללת אתהודיסואתאורבניקה), סיפר בעת השקת מבצע ה-10 שקלים כי מדובר היה במחיר הפסד, על רקע החורף המאוחר. עם זאת, לדבריו, בהודיס לא הועמקו המבצעים.
"אנחנו לא מחזיקים קולקציית חורף כבדה כמו מעילי פוך. אופנת הבייסיק שלנו מתאימה לחורף הישראלי, פוטרים וקפוצ'ונים, ולכן המכירות נותרו זהות לשנה שעברה. קולקציית האקטיב שלנו רב־עונתית ועבדה היטב גם בחורף. עם ישראל ממשיך להתאמן ולעשות ספורט".
@ortal710קסטרו 10₪
גם השחקניות הבוטיקיות הרגישו את הלחץ. שרונה אוחנה, בעלים ומעצבת ראשית של רשת Purple, מספרת כי המבצעים הוקדמו משמעותית. "ראינו שהחורף לא מגיע והתחלנו במבצעים כבר עם הוצאת הסחורה. תחילה פריט שני ב-20% ופריט שלישי ב-30%, ובהמשך ירדנו ל-50%. היום אני כבר במבצע של ארבעה פריטים ב-236 שקלים (ובאילת, ארבעה ב-200). זה מבצע קיצוני שמטרתו לחסל מלאי. לא הפסדנו הרבה, פשוט לא הרווחנו".
לדבריה, כ-30% מהמחזור העסקי נשען על קולקציות קיץ, והשנה אף הושאר אחד הסניפים באילת עם פריטי קיץ בלבד, על רקע נהירה ליעדי מזרח רחוק כמו תאילנד, יפן ווייטנאם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו