"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תמיד חלמתי להיות דוגמנית": תצוגת האופנה שמשלבת בעלי מוגבלויות

במסגרת אירוע אופנה מיוחד, צעדו דוגמנים ודוגמניות עם מוגבלות שכלית לצד מפורסמים ומשפיענים - ביוזמת משרד הרווחה ועמותת אקים ישראל • "מוגבלות אינה מגבילה את היכולת להגשים חלומות"

,עודכן
0השמעה
תצוגת האופנה "שווים באופנה" ביוזמת משרד הרווחה ועמותת אקים. צילום: באדיבות משרד הרווחה ואקים ישראל

צועדים ביחד: היום (רביעי) התקיימהתצוגת האופנה"שווים באופנה" ביוזמת משרד הרווחה ועמותת אקים ישראל, במסגרתה צעדו דוגמנים ודוגמניות עם מוגבלות שכלית לצד מפורסמים ומשפיענים, כשמסר התצוגה הוא: "כולם.ן שווים.ות באופנה - החופש לבחור, החופש להיות אני".

במהלך התצוגה, הדוגמנים והדוגמניות לבשו פריטים של המעצבות LAYOU והילולה, שיצרו בגדים במיוחד עבורם. הפריטים צבעוניים, נוצצים ובולטים בנוף - במטרה "לחגוג את החיים במראה שמכבד ומעצים כל גוף, כל מידה וכל זהות".

כתב "ישראל היום" יואב מאיר על המסלול לצד בעלי מוגבלויות // באדיבות משרד הרווחה ואקים ישראל

אנג'ל, בת 18, המתגוררת בדיור אקים בתל אביב, סיפרה לנו: "מאז שאני קטנה אהבתי להסתכל על דוגמניות ותמיד אמרתי לעצמי, 'גם אני יכולה להיות שם'. אני מאוד מתרגשת, במיוחד בגלל הבגדים הצבעוניים שלבשתי - זה גורם לי להרגיש שמחה ובולטת".

אנג'ל עלתה לארץ מהפיליפינים כשהייתה בת תשע יחד עם דודתה. "זה לא היה קל", היא הודתה רגע לפני התצוגה, "אבל כשהגעתי לאקים הרגשתי שמצאתי מקום ממש כמו משפחה".

גם אורטל סלמה בת ה-22 מתגוררת בדיור אקים בתל אביב, וסיפרה לנו רגע לפני התצוגה על התחושות שלה. "אני מאוד מתרגשת להשתתף בתצוגת האופנה. מאז שאני ילדה קטנה אהבתי להתלבש יפה, להתאפר ותמיד חלמתי להיות דוגמנית. ידעתי שאני יכולה להגשים את החלום הזה", אמרה בהתרגשות. "אם הייתי יכולה לדבר עם אורטל הקטנה, הייתי אומרת לה: 'את מהממת ואת יפה בדיוק כמו שאת'".

אורטל ואנג'ל מגשימות חלום // באדיבות משרד הרווחה ואקים ישראל

בין הדוגמניות עתידות כאמור להשתתף אנג'ל ואורטל, שתי צעירות עם מוגבלות שכלית שגדלו ברקע משפחתי קשה במיוחד. אנג'ל היא ילידת הפיליפינים שסבלה בילדותה מהזנחה, ואורטל סבלה מקשיים בבית, בעקבותיהם גורמי המקצוע הבינו שייטב לה בדיור אקים. כיום שתיהן מתגוררות יחד בדיור של העמותה בתל אביב.

"שילוב אנשים עם מוגבלות בקהילה הוא ערך יסוד בחברה צודקת ושוויונית", אומר רוני הופמן, מפקח ארצי בתחומי הפנאי החינוך והתרבות במינהל מוגבלויות במשרד הרווחה והביטחון החברתי. "כאשר אנשים עם מוגבלויות מקבלים הזדמנויות שוות להשתתף בכל תחומי החיים - בעבודה, בחינוך, בתרבות ובפעילות חברתית - הקהילה כולה מועשרת מהמגוון והכישרונות הייחודיים שלהם. אירוע תצוגת האופנה הייחודית שערכנו, מעביר מסר חזק וברור לפיו מוגבלות אינה מגבילה את היכולת להגשים חלומות, להבטיח ביטוי עצמי ותרומה לחברה", הוא מסכם.

"מרגש לראות את האנשים שאנו תומכים בהם צועדים על המסלול, כאשר ברור לכל שהם חלק בלתי נפרד מהקהילה", אומרת סיגל פרץ יהלומי, מנכ"לית אקים ישראל. "אנחנו שמחים וגאים על הזכות לפתח את הפרויקט המיוחד הזה שנתיים ברציפות. הפרויקט נותן מקום מרכזי ומכבד בקדמת הבמה לאנשים שלרוב נדחקים לשוליים - ומאפשר לציבור הרחב לראות את היופי שבשוני".

האירוע התקיים כחלק מפעילות פנאי בקהילה במימון משרד הרווחה, בניהול אקים ישראל ובהפקה של גאלה רחמילביץ'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר