"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אומרים שהיו פה שמח: לאן נעלמו הדוגמניות הישראליות שעשו את הניינטיז?
מדינת ישראל אמנם קטנה, אבל היא הצמיחה כמה דוגמניות שהגיעו לזירה הבינלאומית וכבשו אותה בהליכה מהירה • קבלו את האיט גירלז של שנות ה-90
עדי נוימן. צילום: קוקו

אומרים שהיו פה שמח: לאן נעלמו הדוגמניות הישראליות שעשו את הניינטיז?

מדינת ישראל אמנם קטנה, אבל היא הצמיחה כמה דוגמניות שהגיעו לזירה הבינלאומית וכבשו אותה בהליכה מהירה • קבלו את האיט גירלז של שנות ה-90

,עודכן
0השמעה
[object Object]

לינדה אוונג'ליסטה, כריסטי טרינגלטון, סינדי קרופורד ונעמי קמפבל הן חלק מחבורת דוגמניות העל שכיכבו בכל מקום בניינטיז. צלמי הפפראצי עקבו אחרי כל צעד שלהן, הן גלגלו מיליוני דולרים ומלבד לוקים הורסים, הן הגיעו למעמד של איט גירלז.

גם בביצה הקטנה שלנו, שנות ה-90 התאפיינו בתהילה מוגברת לדוגמניות, שכיכבו במדורי הרכילות לא פחות מסט הצילומים. איפה הן היום?

ויק (נינה ברוש)

מלאך,צילום: קוקו

הדוגמנית ההורסת התגלתה על ידי בטי רוקאווי כשהייתה בת 15 בלבד, והפכה לאחד הסמלים של הניינטיז. מערכת היחסים שניהלה עם איש חיי הלילה שולץ האיום תרמה היטב למעמד ובתוך זמן קצר, הנערה בעלת המראה המלאכי שמרבה לבלות במועדונים באלנבי הפכה לשם דבר בעולם האופנה.

היא קטפה קמפיינים לדיור, איב סאן לורן, מיו מיו ואן טיילור. כיום היא מתגוררת בניו יורק יחד עם שני ילדיה ומרבה לתמוך בישראל בחשבון האינסטגרם שלה.

עמית מכטינגר

איזו כרבולית נאה,צילום: דודי חסון

אחת מדוגמניות העל ששלטו בסצינה המקומית בניינטיז, נולדה דווקא באוסטרליה לזוג הורים ישראלים. כשהייתה בת 15, זכתה בתואר "תגלית השנה" ובהמשך הייתה הפרזנטורית של קסטרו והוניגמן.

ההישגים הגדולים של מכטינג היו בחו"ל, שם היא הייתה המוזה של קרל לגרפלד, דוגמנית הבית של ארמני וצעדה על המסלולים של לואי ויטון, איב סאן לורן, שאנל, גוצ'י ועוד ועוד. בשנת 2013 היא נתפסה פעמיים כשהיא נוהגת תחת השפעת אלכוהול, הורשעה וזכתה לסיקור תקשורתי נרחב. מאז פרשה לחיים במושב ונעלמה מאור הזרקורים.

מלאני פרס

מלאני פרס,

הדוגמנית ההורסת נולדה בברלין ועלתה לישראל כנערה. למקרות שקטפה בעיקר קמפיינים מקומיים, ביניהם להוניגמן וקסטרו, היא נחשבה לאיט גירל בשנות ה-90 וניהלה מערכות יחסים מתוקשרות עם עידו רוזנבלום ואיתי טיראן, עמו הספיקה להתחתן ולהתגרש.

בהמשך, פרס עשתה הסבה מוצלחת לתחום המשחק וכיכבה ב"תיק סגור", "הבורגנים", "פרשת השבוע" ועוד. כיום היא חיה בחווה בגרמניה, אותה חלקה עם איתי טיראן עד הגירושים המפתיעים בשנה שעברה.

עדי נוימן

עדי נוימן,צילום: קוקו

בשנת 1997 וקצת לפני שחגגה 15, עדי נוימן החליטה להתמודד בתחרות "נערת השנה". המהלך האמיץ השתלם לה, כיוון שהיא קטפה את המקום הראשון והוחתמה מיד בסוכנות יולי. היא פצחה בקריירה בינלאומית והשתתפה בקמפיינים של אדידס, לוריאל, מיו מיו, קלווין קליין ועוד ועוד.

View this post on Instagram

A post shared by Adi Neumann עדי נוימן (@adi_neumann)

בשנת 2009 השתתפה בעונה של האח הגדול, שם סיפרה על שנות הדוגמנות הפרועות שלה. בזמן שהותה בבית, סיפקה את אחת הפאדיחות הטלוויזיוניות הזכורות אי פעם, כשלבשה חצאית קצרצרה, אבל החליטה לוותר על תחתונים. חשיפת היתר השתלמה כיוון שהיא קטפה קמפיין הלבשה תחתונה לאחר סיום התכנית. היא הייתה נשואה לכדורגלן העבר אבי יחיאל בין 2012 ועד 2024, אז התגרשו. השניים הביאו לעולם שני ילדים משותפים.

קרן מיכאלי

הורסת,צילום: קוקו

קרן מיכאלי, שמתנשאת לגובה של 1.60 ס"מ בלבד, היא ההוכחה לכך שדוגמניות מצליחות לא צריכות להיות גבוהות. היא התחלה לקטוף קמפייני כשהייתה בת 17 בלבד, היא המוזה לשיר "הכי יפה בעולם" של מאור כהן והיא הספיקהלצאת עם דודי בלסר, שהיה אליל הבנות בניינטיז.

בניגוד לדוגמניות אחרות, מיכאלי לא חששה מצילומי עירום ואחת התמונות הסנסציוניות ביותר שלה נלקחה מקמפיין של קסטרו. מאז, אנחנו לא יכולים להסתכל על כורסאות באותה צורה. בזמן הצבא מיכאלי שירתה בצבא, שלא ראה את התוצאה הסופית בעין יפה והיא נכנסה לכלא. כיום היא חיה בכפר שמריהו בסמוך לגרוש שלה, איש העסקים אילן בן דב, עמו היא חולקת שלושה ילדים משותפים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו