"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

באופן חריג: זארה מפרסמת הודעת התנצלות על הקמפיין שעורר סערה

ענקית האופנה העלתה קמפיין עם בובות תצוגה עטופות בלבן וספגה תגובות מחאה וקריאות לחרם מצד פרו-פלשתינים ברחבי העולם • "לרוע המזל, התמונות הללו פגעו ברגשותיהם של כמה מלקוחותינו, זארה מבקש להתנצל על אי ההבנה", נכתב

,עודכן
0השמעה
זארה. צילום: אורן בן חקון

בהמשך למתקפה כמעט חסרת תקדים עלענקית האופנה זארהמצד גורמים פרו-פלשתינים שיצאו נגד קמפיין פרסום של החברה וקראו להחרמתה בטענה ללעג לסבל הפלשתיני, הרשת הסירה את תמונות הקמפיין ופרסמה הבוקר (שלישי) באופן חריג הודעת התנצלות רשמית באתר.

"לאור התגובות שקיבלנו לקמפיין 'הז'קט', הקמפיין האחרון של אטלייה זארה, אנו מבקשים לשתף את לקוחותינו בהצהרה הבאה", נכתב בפוסט ששיתפה הרשת בעמוד האינסטגרם הרשמי שלה למול 61.5 מיליון עוקביה.

"הקמפיין, שתוכנן ביולי וצולם בספטמבר, מציג סדרת תמונות של פסלים לא גמורים בסטודיו של הפסל ונוצר אך ורק בכדי להציג בגדים מעוצבים לראווה ובהקשר אמנותי", ביקשו להדגיש ברשת כי הקמפיין נהגה וצולם לפני פרוץ הלחימה.

"לרוע המזל, התמונות הללו פגעו ברגשותיהם של כמה מלקוחותינו, שמצאו בהם מסרים אחרים מאלו שהתכוונו אליהם כשיצרנו את הקמפיין, ואי לכך הסרנו אותן. זארה מבקשת להתנצל על אי ההבנה ומבקשת לחזור ולהדגיש את הכבוד העמוק שאנו רוחשים לכל בנות ובני האדם באשר הן והם".

הקמפיין שהוסר, זארה,צילום: צילום מתוך אינסטגרם

הסערה סביב הקמפיין ניצתה ברשת בסוף השבוע האחרון, כשבתמונות הקמפיין שעלו בעמוד האינסטגרם הרשמי של החברה ובאתר הוצגו בין היתר בובות ופסלים עטופים בבדים לבנים המזכירים תכריכי קבורה וכאלו ללא ידיים.

עבור עשרות אלפי גולשים פרו-פלשתינים התמונות היוו טריגר ואלה הציפו את העמוד בתגובות קשות כשהם טוענים כי יש בהן לעג לסבל הפלשתיני בלחימה הקשה המתנהלת מול ישראל וחוסר רגישות בוטה וקראו להחרמת הרשת.

עם יציאת הקולקציה ב-7 בדצמבר, גורמים ברשת ציינו כי ההשראה לעיצובים הייתה בתי תפירה לבגדי גברים מהמאות הקודמות וכי התמונות שהועלו לאתר הן של סטודיו תפירה.

View this post on Instagram

A post shared by ZARA Official (@zara)

בעקבות המתקפה על הרשת, ביום שני התמונות הוסרו מהאתר ועמוד האינסטגרם, כשקבוצת אינטידקס (Inditex), בעלת השליטה הספרדית של זארה, ביקשה להבהיר כי השינוי הוא חלק מתהליך נורמלי של ריענון התכנים באתר וסירבה להתייחס באופן מפורש לחרם. כעת כאמור הרשת בחרה לפרסם תגובה והתנצלות רשמיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר