לא מצחיק: רשת הקמעונאות הסירה מהמדפים תיק עם הכיתוב חמאס

ב-Kmart אוסטרליה הציעו למכירה פריט מעוצב לחג המולד שמשלב בין המילים חמאס ושמח • "לא חשבנו עד הסוף על ההשלכות", נמסר מהחברה

התיק שהוסר מהמדפים ,
התיק שהוסר מהמדפים

כשהאנטישמיות ברחבי העולם בשיאה והלחימה בין ישראל לחמאס בעיצומה, סניף באוסטרליה של רשת Kmart הפגין חוסר רגישות כשבחר להציע למכירה באתר ובחנויות תיק עם כיתוב טעון.

התיק שמוצע למכירה לקראת הכריסטמס מיועד לשמירת טריות ירך חזיר (Ham) ומגיע עם הכיתוב MERRY HAM-MAS בצבעי אדום וירוק (המזוהים עם כריסטמס) כשעץ אשוח מחליף את האות A הראשונה.

הכיתוב הוא משחק מילים/הלחם של המילים חמאס ו- Ham (ירך חזיר, שִינְקֵן), שבמוחם של מי שהגו אותו כנראה הצטייר כשנון, אך כשהאנטישמיות בעולם נמצאת כאמור בשיאה ויהודים וישראלים הם מטרה לתקיפות וגילויי שנאה קשים, כיתוב שכזה אינו מצחיק ואף מקומם כשהוא מרפרר במכוון או שלא לארגון הטרור הרצחני (חמאס אף מוכר באוסטרליה כארגון טרור).

מי שבחרו להאיר ולהעיר את הטעם לפגם בכיתוב הבעייתי היו נציגים מהארגון Australian Jewish Association שפנו ל-Wesfarmers (התאגיד ש- Kmart אוסטרליה נמצאת בבעלותו והיא נפרדת מהרשת האמריקאית) והמליצו לה להסיר את התיק מהאתר ומהמדפים בחנויות.

"למרות שזה אמור להיות בעל פוטנציאל מצחיק", נכתב בין היתר בציוץ שהעלה הארגון לעמוד ה-X שלו (טוויטר לשעבר), "ואנחנו השתעשענו בעבר עם בדיחות שהן לא פוליטיקלי קורקט, זה לא נראה טוב. יש לנו את החשד שמנהל המוצר בחברה יגרום לה למבוכה, אז כתבנו בנימוס לחברה והצענו להסיר את המוצר".

שעה לאחר שעלה הציוץ, החברה שיתפה כי יצרו עמה קשר מצד מטה ההנהלה של תאגיד האם שלה והתחייבו להסרת התיק מהאתר ומהמדפים.

"טעינו הפעם", נמסר בהצהרה מטעם הרשת, ואנחנו מתנצלים מעומק הלב. כשעיצבנו את המוצר הזה לא חשבנו עד הסוף על ההשלכות וכעת הוא כבר לא מוצע למכירה יותר".

ב- Australian Jewish Association מיהרו לחגוג את הצלחתם ועדכנו כי הפנייה שלהם עבדה והתיק לא יוצע יותר למכירה. "אנחנו לא בזמנים רגילים עכשיו", אמר דיוויד אדלר יושב ראש הארגון בראיון לאתר The West Australian, "ויש אנשים שיעוותו דברים כדי להטריד את הקהילה היהודית. "ברור שישנן סוגיות גדולות יותר להידרש אליהן, התעסקות בטרור אמיתי זה חשוב, אבל אחד הדברים האחרים שאנחנו מתעסקים איתם הוא תעמולה", הוסיף וציין בסיום כי הוא מבקש לתת קרדיט לרשת שפעלה במהירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר