"הטרנד הזה ריפא אותי": איך סרטונים ויראליים דוחים הורות רעילה?

טרנד חדש בטיקטוק מציג הורים שמדברים עם ילדיהם ומבקשים מהם להשלים אמירות מיושנות ורעילות - רק שהילדים אפילו לא מכירים את המשפטים הקלישאתיים • הטרנד מדגיש את בחירות ההורות המכילות של הדור הצעיר

הורים עם ילד. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

טרנד טיקטוק חדש מערער על אמירות מיושנות שהורים היו אומרים בעבר, כמו למשל "אם לא תאכל יבוא שוטר" - בהן הורים היו משתמשים באופן קבוע כדי לגרום לילדיהם לעשות פעולה מסוימת. 

בימים אלה, הורות מכילה - בין אם אתם מסכימים עם הגישה ובין אם אתם לא - שולטת ברוב זירות ההורות המודרניות. אבל גם אם אינכם מגדירים את עצמכם במפורש כהורים מכילים, כנראה שאתם בכל זאת מתייחסים בכבוד ובחמלה לרגשות של ילדיכם, ומובילים את השיח איתם באהבה במקום בכעס.

@averyywoods

הטרנד החדש שצובר תאוצה בטיקטוק, בו הורים מצאו דרך חכמה להוכיח שגישה עדינה יותר להורות מייצרת ילדים מאושרים יותר - מחזק את ההורות המודרנית ואת העקרונות שלה.

הטרנד מתנגד לאמירות הורות מיושנות

הטרנד מציג הורים שמדברים עם ילדיהם ומבקשים מהם להשלים אמירות משמעת רעילות שהורים השתמשו בהן בעבר. אך מכיוון שרוב הילדים כיום גדלים בצורה שונה לחלוטין, הם במקום זאת מספקים תשובות מחממות לב - ולשמחתנו שגויות.

@batelsananes

למשל, באחד הסרטונים, ילד אחד שצילם עם אימו את הסרטון, אמר שילדים צריכים להיראות "בפארק" - במקום "ילדים צריכים להיראות ולא להישמע". בסרטון אחר,  האם אומרת: "תפסיק לבכות, אחרת אני אתן לך משהו", בציפייה שהילד ישלים "לבכות עליו" - אך הילד אומר "שישמח אותך". 

הטרנד מוכיח שיותר ויותר ילדים גדלים עם הורים סבלניים ומבינים יותר - או לפחות עם הורים שמשקיעים יותר בלמידה כיצד להיות הורים מכילים, ללא ביטויי הורות רעילים. הילדים כל כך לא מודעים להקשר של ביטויים אלה עד שהם נותנים תשובות שאינן קרובות כלל לתשובה הנכונה.

@sunkissed.mama

דור ה-Y שובר מעגלים רעילים של הורות

אם אחת שהשתתפה בטרנד עם בתה כתבה בטיקטוק, "הטרנד הזה ריפא אותי", ושה"מילניאלים אולי מביכים, אבל אנחנו שוברי מעגלים". כלומר, מילניאלים שגדלו בבתים רעילים, עושים כעת בחירות הוריות שונות ובריאות יותר במשפחות שלהם.

בחירות אלה תורמות בסופו של דבר לרווחתם ולבריאות הנפשית של הילדים - אבל הן גם יוצרות קשרים לכל החיים בין הורה לילד, ועוזרות להורים שהיו להם ילדות קשה או אפילו טראומטית למצוא מידה מסוימת של שלווה כשהם יוצאים למסע ההורות שלהם, השונה מאוד מזה שחוו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר