"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רמי קלינשטיין מודה אחרי שנים: ''שגיתי, הייתי יהיר''

רמי קלינשטיין היה ילד בבית הכנסת כשהאזעקה הראשונה של מלחמת יום כיפור תפסה אותו, והוא היה בטוח שהכל ייגמר תוך ימים • חמישים שנה אחרי, בערב הצום, הזמר האהוב עוצר לחשבון נפש כואב וחותם במשפט חד במיוחד

| עודכן:
0השמעה
רמי קלינשטיין , צילום מסך
רמי קלינשטיין | צילום: צילום מסך

בערב יום כיפור, כשרוב הרשת שולחת איחולי גמר חתימה טובה, רמי קלינשטיין בחר לעצור ולעשות חשבון נפש. המוזיקאי והיוצר האהוב פרסם ברשתות פוסט אישי במיוחד, שבו הוא מחבר בין זיכרון ילדות ממלחמת יום כיפור לבין השבר של השנתיים האחרונות, וחותם באמירה חדה. זה לא הטקסט הראשון שבו קלינשטיין נוגע בפצע הלאומי בתקופת החגים.

הפוסט נפתח בסצנה קטנה שנחרטה בו. קלינשטיין נזכר איך בבוקר שבת בדרך לבית הכנסת שאל את אמו למה יש כל כך הרבה מכוניות צבאיות על הכביש ביום כיפור, ואיך היא לא ידעה לענות.

"האזעקה הראשונה תפסה אותנו שם, בבית הכנסת ורצנו למקלט", כתב הזמר הוותיק. לדבריו, כילד היה בטוח שישראל בלתי מנוצחת ושהמלחמה תיגמר תוך ימים ספורים. "הייתי ילד, וידעתי שישראל היא בלתי מנוצחת", כתב, והוסיף בפיכחון של מבוגר: "כמה טעיתי".

View this post on Instagram

A post shared by Rami Kleinstein (@rami_kleinstein)

ההשוואה לשבעה באוקטובר

מכאן הוא מותח קו ישיר אל ההווה. "וכמה התברר המחדל, השבר והאבל הנורא שעברה המדינה", כתב על אותה מלחמה, ומיד חיבר אותה למה שקרה חמישים שנה אחריה. "מי חשב שחמישים שנה יעברו, וניתפס שוב למחדל עוד יותר נורא", כתב קלינשטיין, בהתייחסות לאירועי השבעה באוקטובר.

החלק המרכזי בפוסט הוא חשבון נפש אישי. קלינשטיין הודה שטעה כשחשב שהאנטישמיות נעלמה מהעולם. "אני שגיתי שחשבתי שאנטישמיות עברה מן העולם", כתב, והרחיב: "אני עצמי הייתי יהיר ולא האמנתי עד כמה העולם יכול להפוך את היוצרות בכזאת קלות ולהתעלם מהשואה שעברנו ולקבל את הנרטיב של הטרוריסטים".

את הפוסט חתם קלינשטיין באמירה נחרצת. "מבחינתי לא עוד! על זה אני חותם", כתב, ולצד המילים הכבדות שילב את איחול החג: "צום קל וגמר חתימה טובה".

רמי קלינשטיין | צילום: קוקו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר