אור בן דוד לא הגיע לעמדת פרשן ה"אח הגדול" מטעם עצמו מהיציע - הוא הגיע מהזירה עצמה. כמי שזכה בעונה ה-14 של האח הגדול בשנת 2024, הוא מחזיק בפרספקטיבה של מי שחווה את המניפולציות, הכיר את זוויות הצילום וידע לתמרן בין אסטרטגיה לפרובוקציה עד לניצחון.
אך עבור בני המשפחה והחברים שנותרו בחוץ, מה שבן דוד רואה כביקורת עניינית המבוססת על ניסיון עבר, נתפס כהשחרה בוטה ומגמתית המונעת משנאה אישית.
הדוגמה הבולטת ביותר הגיעה בסוף השבוע כאשר בן דוד שיתף את 141 אלף עוקביו באינסטגרם בצילום מסך של תגובה של דודתו של זוהר לפרשנות שלו כלפי האחיין האהוב שלה.
בן דוד, שלא נודע בעונתו בזכות עודף סבלנות למניירות, לא חסך בעבר במילים קשות בכל הנוגע לזוהר (ולא רק כמובן) וקבע: "אני לא מאחל לאויביי חבר כמו זוהר". הוא המשיך והגדיר אותו כאדם חסר עמוד שדרה, דרמטי, נטול טעם וריח, אדם ללא ערך חברות וללא מילה. לקינוח, ציין כי "מעבר לשרירים שם זה נגמר", ותהה על ההתנהלות של זוהר מול בת זוגו בבית, הודיה, כשהוא מכנה את המחוות שלו כלפיה מוגזמות.
המתקפה הזו לא עברה כאמור בשקט מצד משפחתו של זוהר. דודתו החליטה להתייצב מול המקלדת של הזוכה לשעבר וכתבה לו תגובה קצרה אך חריפה אותה שיתף עם מאות אלפי עוקביו: "השנאה שלך לזוהר פשוט מוגזמת", הטיחה בו כשהיא מוסיפה: "הוא אדם מקסים ומלא ערכים. יש לו משפחה - אתה יודע את זה. פשוט דוחה".
מבחינתה, הניתוח של בן דוד אינו מקצועי או אסטרטגי, אלא מסע השחרה מתסיס.
בן דוד, שמורגל באש חיה עוד מימיו בבית, בחר להשיב בטון המשלב בין הדרכה לזלזול קל מתובל בציניות: "היי מאמוש", כתב בתגובה והבהיר: "לא שונא אף אחד, אבל יכול לא לאהוב התנהגות. יכול להיות שהוא מקסים בטבע עם הסוסים ועם החיים שלו", הוסיף וכתב אך קבע נחרצות: "בכל אופן הוא לא מחמיא לתוכנית בכלל!".
בסופה של התגובה הוא אף תקף את עצם השימוש של דודתו במילה שנאה: "לא להגיד את המילה שנאה בבקשה, כי אם אתם משפחה אז אני מבין שאתם אוהבים להגיד מילים בלי משמעות", עקץ לסיום.
כדי להבהיר לעוקביו את העיקרון המנחה אותו כפרשן שיודע מה קורה מאחורי הקלעים, הוא שיתף את חילופי הדברים בסטורי והוסיף הסבר לעוקביו: "דודה של זוהר טוענת שאני שונא אותו. חשוב לי להדגיש לכולם - אין לי שנאה לאף אחד אני לא מכיר אותם באמת. יכול להיות שבחוץ כל אחד קסם, על פניו ממה שאני רואה - לייסטר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו