"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"תרחיקו ממני בננות": הפוביות המוזרות ביותר

לענבל אליקים, בת 30 מתל אביב, יש פוביה יוצאת דופן: פחד מבננות • היא לא יכולה להריח אותן, לראות אותן או להיות ליד מישהו שאוכל אחת • צפו בסרטון כדי להבין את גודל האימה

עומר בשארי, מערכת היום פלוס
,עודכן
0השמעה
לא מסוגלת אפילו להריח בננה בקצה השני של החדר. צילום: גרגורי ירין

לענבל אליקים, בת 30 יש דבר אחד שגורם לה לחרדה של ממש:בננות."זה מגעיל, דוחה, מחליא", היא אומרת. "אם תהיה לידי בננה, אני לא אגע בה. זה לא נכנס אליי הביתה או למשרד בעבודה, אם באוטובוס מישהו יאכל בננה, אני ארד, אני תמיד על המשמר".

הפוביה קיימת, לדבריה, מאז שהיא זוכרת את עצמה: "אין לי זיכרון ראשון, אבל אמא שלי אומרת שמאז ומתמיד לא הסכמתי לאכול בננות". החרדה מגיעה לידי ביטוי ברפלקס הקאה ובגוף שנכנס לפאניקה.

מפחיד?,צילום: Getty Images

ענבל טוענת כי יש לה יכולת זיהוי של בננות גם ממרחק רב: "פעם מישהו פתח בננה בקצה השני של החדר, ואני מיד הרחתי וידעתי". היא לא רואה סיבה לטפל בפוביה: "כדי לטפל בזה צריך להיחשף לזה, ואני לא מוכנה, אין מצב. פשוט תבינו אותי" היא מסכמת. "אני הנורמלית, כל האחרים לא. תרחיקו ממני בננות. חוץ מזה, אני אחלה בן אדם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר