"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
מלחמת חרדות ברזל

מוכח מחקרית: האזנה לשיר הזה תצמצם משמעותית את החרדה שלכם

על פי מחקר שבוצע באוניברסיטת פנסילבניה, האזנה לשיר "Weightless" של מרקוני יוניון מפחיתה ב-65% את רמות החרדה בקרב אנשים • במחקר הוכח גם כי האזנה לשיר אף עשויה להוות אלטרנטיבה לשימוש בתרופות הרגעה

,עודכן
0השמעה
אישה חווה חרדה (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

מנסים להפחית את רמת החרדהשלכם בעקבות המלחמה, אבל לא יודעים איך? בשביל זה אנחנו פה. לפימחקר שבוצע באוניברסיטת פנסילבניה, יש שיר מסוים שאם תאזינו לו – הוא יוכל להפחית את החרדהב-65%, ואף להתחרות בתרופות בכל הנוגע להרגעת הגוף לפני ניתוחים.

על פי המחקר, שפורסם בכתב העת Regional Anesthesia and Pain Medicine, החרדה שאנשים חשים לפני שהם עוברים ניתוחים היא דבר נפוץ מאוד שאף עלול להעלות את רמות הלחץ בגוף. כדי לצמצם את החרדה, נהגו רופאים להעניק למטופלים תרופות הרגעה שונות, שעלול להיות להן תופעות לוואי שבתורן עלולות להשפיע על הנשימה ועל זרימת הדם.

אישה חווה חרדה (אילוסטרציה),צילום: Getty Images

כחלק מהמחקר, החוקרים פיצלו 157 מטופלים מבוגרים לשתי קבוצות. לקבוצה הראשונה הוזרק 2-1 מ"ג של תרופת ההרגעה מידזולם 3 דקות לפני שנתנו להם תרופה לחסימת העצבים, בעוד לקבוצה השנייה הושמע השיר "Weightless" של מרקוני יוניון באמצעות אוזניות.

לאחר מכן, המטופלים התבקשו לנקד את רמת החרדה שלהם – והמסקנה העלתה כי משתתפי שתי הקבוצות חוו רמה דומה של חרדה, מה שמעיד על כך שלמוזיקה יש את אותה ההשפעה כמו לתרופות. עם זאת, המטופלים שקיבלו את התרופה ציינו כי הם מרוצים יותר מהחוויה הכללית שלהם לעומת אלו שבקבוצה השנייה, ככל הנראה מכיוון שהם לא היו יכולים לבחור בעצמם את המוזיקה שהושמעה להם.

אישה מאזינה למוזיקה (אילוסטרציה),צילום: Getty Images

בסוף המחקר, ביקשו החוקרים לציין כי השימוש במוזיקה יכול להוות אלטרנטיבה לתרופות הרגעה, אך ביקשו מאלו שיחקרו את הנושא בעתיד אם בחירת ז'אנר השירים שהושמעו, וגם הדרך שבה הוגשו, השפיעה עליהם לטובה יותר.

לדברי ליז קופר, מייסדת האקדמיה הבריטית לטיפול בסאונד, הסיבה לכך שהשיר כל כך מרגיע היא כי נעשה בו שימוש בכלי נגינה רבים שהוכח כי יש להם אפקט מרגיע, לדוגמת פסנתרים, גיטרות ופעמונים.

האזינו לשיר - והחליטו בעצמכם:

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר