איש הנדל"ן ויוצר התוכן ארבין חדאד פרסם בסרטון חדש סקירה מפורטת של אחוזה פרטית באי בורא בורא שבפולינזיה הצרפתית. הנכס המוצע למכירה בסכום של 39 מיליון דולר, נחשב בעיניו למבנה הקרוב ביותר לשלמות מבין כל האחוזות שסקר במהלך הקריירה שלו.
האחוזה משתרעת על פני ארבעה אקרים של קרקע שטוחה, כשהיא ממוקמת בין הים הפתוח לבין הלגונה. בהיעדר כבישים ומכוניות באי, הגישה אל המבנה מתבצעת באופן בלעדי דרך הים. האדריכלים תכננו תעלה פרטית המקיפה את השטח ומאפשרת שיט ישיר מנמל התעופה אל פתח הבית.
מתחם המגורים כולל בית מרכזי עם שבע סוויטות, בית צוות בתכנון של ארבעה חדרי שינה ודירה נוספת המיועדת למנהלי המקום. חדאד ציין בסרטון כי "התעלה הפרטית מסיטה את הסירה כך שבעת ההגעה מביטים ישירות אל המרכז של הנוף המרהיב ביותר בחייכם", כחלק מתכנון אדריכלי מוקפד.
אקווריום טבעי וקומת מרתף עמוסה
בשטחי החוץ שולבו בריכת שחייה באורך 74 רגל ואקווריום ענק בנפח של כ-94 אלף גלון, המחובר בצינור תת-קרקעי ישירות למי הלגונה. החיבור הישיר מאפשר לדגים ולערכי הטבע הימיים לנוע באופן חופשי בסמוך למבנה. לצד הבריכה הוקמה בקתה פולינזית מסורתית המיועדת לבישול ולאירוח.
קומת המרתף מציעה מתחם פנאי נרחב הכולל אולם קולנוע פרטי, ספא, סאונה יבשה ורטובה, בריכה פנימית, ג'קוזי ואגן טבילה קרה. נוסף על כך, מהמרתף נשקף מבט ישיר אל תוך האקווריום. חדאד התייחס לכך ואמר: "אם חשבתם שעד עכשיו הבית היה מרשים, קומת המרתף היא חלק שידהים אתכם לחלוטין".
התכנון האדריכלי נמנע מהחצנה ומתמקד בשילוב המבנה בסביבה הטרופית. המבנה המרכזי הוגבה מעל פני הים כדי להתמודד עם שינויים במפלס המים. בסקירתו הדגיש המציג את תפיסת העיצוב: "כשנמצאים במיקום יפהפה כזה, מדובר באחד הביצועים המרשימים ביותר של שילוב נכס בתוך הטבע מבלי להתחרות בו".
כשלים בתכנון הפנימי וברמת הגימור
לצד השבחים, הסקירה כוללת ביקורת נוקבת על זרימת החללים בבית. ארבעה מתוך ששת חדרי השינה בקומת הקרקע מתוכננים כביתנים נפרדים ללא חיבור פנימי לבית המרכזי, דבר המחייב יציאה החוצה. חדאד הגדיר זאת כפגם המרכזי בנכס: "החיסרון הגדול ביותר הוא שאף אחד מחדרים אלה אינו מחובר לחלל המגורים".
בעיה תכנונית נוספת נוגעת למיקום סוויטת ההורים בקומה השנייה, בעוד שאר החדרים ממוקמים בנפרד למטה. סידור זה יוצר מורכבות עבור משפחות עם ילדים צעירים. בנוסף, למרות המגוון הרחב של המתקנים בקומת המרתף, הגובה המצומצם של התקרה במתחם זה פוגע בתחושת המרחב ומפחית מהחוויה הכוללת של המבקרים.
איכות הגימור בבית זכתה גם היא לביקורת צוננת, כשהמציג מעניק לה ציון של 6 מתוך 10 בלבד. הבית נבנה במהלך תקופת הקורונה, דבר שיצר קשיים בשינוע חומרי גלם. בחירה בעץ דובדבן בגוון כתום-אדום סביב הבריכה צוינה כטעות עיצובית, כאשר עץ במראה אפור-כפרי היה משתלב בצורה מעודנת ומתאימה יותר לסביבה.
בסיכום הסקירה מעניק חדאד לנכס את הציון הכולל הגבוה ביותר שנתן אי פעם לאחוזה בעולם. המגרש, הניצול שלו, הנוף והסגנון האדריכלי זכו לציונים מרביים של 9.5 עד 10. מנגד, סעיפי הגימור והחלוקה הפנימית הורידו את הממוצע המשוקלל, אך לא פגעו במעמדו של הבית כאחד המבנים המרשימים והייחודיים ביותר בשוק.

