אם מוכנים לפתוח את הדלת ולתת מקום לחדשנות ומחשבה רעננה להיכנס התוצאות יהיו תמיד מסקרנות ולרוב ימשכו את הדברים כלפי מעלה ויתרמו להתפתחות של התחום המסוים בו מתמקדים.
"תכנון מטבח העתיד" הוא פרויקט בשיתוף חברת המטבחים אביבי והמחלקות לעיצוב פנים מבנה וסביבה, ועיצוב תעשייתי במכללת שנקר.
מנכ"ל אביבי מטבחים חיים משען מסביר שבחברה ביקשו לתת מקום לדור הסטודנטים, ליצור את מטבח העתיד, תוך שהם לוקחים בחשבון פרמטרים כמו ייעול, חסכון, התחשבות בסביבה והתאמה למגמות המגורים המתקדמות. "אנחנו רואים חשיבות עליונה בחיבור עם סטודנטים לעיצוב, שהם דור העתיד ואיך הם רואים את המטבח, החדר החשוב ביותר בבית, בעתיד. אם במובן של טכנולוגיה, מבחינה עיצובית, ייעול תהליכים, משאבים, איכות הסביבה וגם מבחינה קהילתית וחברתית".
המטבחים שתוכננו כעבודות גמר עמדו לביקורת של משען יחד עם המעצב הראשי של אביבי מטבחים, שלומי כהן, ניל ננר, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר ומיכל ברעוז ראש המחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה בשנקר.
קבלו הצצה לארבעה מטבחים מעניינים במיוחד, שהשתתפו בפרויקט, ובהם גם המטבח הזוכה.
מטבח העתיד חינוך והדרכה
הסטודנטים: עמית סובל ושיר גרסיאני
מילה על הפרויקט: פרויקט המציע גישה חדשנית לתכנון מטבח באמצעות משטח עבודה חכם, המשלב טכנולוגיות מתקדמות לשיפור חוויית המשתמש ולייעול תהליכי הבישול.
המשטח החכם מתפקד כמרכז אינטראקטיבי במטבח, עם יכולת להקרין מתכונים וסרטוני הדרכה ישירות על גבי המשטח, מה שמאפשר בישול מדויק וידידותי למשתמש.
העיצוב בעל שפה מינימליסטית ואינו מתאמץ להסתיר את מערכות המטבח, אלא להדגיש אותן כחלק מהשפה העיצובית.
OPEN ROAD KITCHEN
הסטודנטים: יזן ספדי ונואד ספייה
מילה על המטבח: מטבח נייד עבור אוכלוסיות מוחלשות המספק מזון טרי ובריא. הפרויקט מציע קונטיינר ייחודי בעיצובו בו הדפנות נפתחות והופכות לעמדות עבודה ואחסון.
מטבח קהילתי ובר קיימא
הסטודנטים: רומי אגמי, עלמה בלגה, שיר הלוי.
מילה על המטבח: הפרויקט עוסק בסוגיית צמצום שטח הדירות בערים הגדולות, ומציע פתרון של מטבח שיתופי הכולל מזווה, מקררים ועמדות בישול משותפות וכן יחידה ניידת שניתן לשנע ליחידת הדיור הפרטית.
תהליך המצמצם את שטח המטבח בדירה ובד בבד מעודד אינטראקציה חברתית ותחושת קהילתיות בעיר הגדולה.
KITCHEN HYGIENE – המטבח הזוכה בתחרות
הסטודנטים: לין קאסם, שאדה גבארה, לין קסיס, סילין אסעד
מילה על המטבח: הפרויקט מציע מטבח בעל יחידות מודולריות שמשתנות בהתאם לצרכי המשתמש. המטבח מציע שילוב בין פונקציונליות לבין עיצוב מתקדם וחדשני. היחידות משמשות כתחנות גליליות, קלות לתפעול ולניקוי בעלות שפה וחומריות עתידניים.