"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תכניסו קצת עיצוב למלח

זהות, צבעוניות, פתוחות או סגורות – המלחיות והפלפליות נותנות את הטון במטבח ובפינת האוכל

,עודכן
0השמעה
מלחיה ופלפליה, איקאה

"מלח פלפל" הפך להיות הכינוי לשרירי הזרוע. מי שרוצה לשמור אותם מעוצבים חייב לאמן היטב את המקום, כדי שבעת ההמלחה לא ידלדלו עודפי עור מצד לצד. אנחנו בחרנו לעזוב את השרירים ולהתמקד בעיקר - המלחיה והפלפליה. צמד שנמצא לכל אחד מאיתנו במרכז שולחן האוכל או על השיש במטבח.

מדובר בפריט קטן, אך מאוד נוכח, ושילוב הגרסה המעוצבת שלו יכניס טוויסט ססגוני ונעים לעין.

צמד מלחיות על מגש מעוצב, מעיין בן יונה,צילום: איה וינד

כשבוחרים מלחיה ופלפליה, יש לרוב שני סוגים, כלים סגורים עם חורים שמאפשרים פיזור על האוכל או קעריות בהן מונחים התבלינים שמאפשרים להשתמש בכפית או לקחת בכל פעם קמצוץ בין שתי האצבעות.

מלחיות ופלפליות דגים שאפשר לתלות במטבח, סטודיו IGRUSHKA,צילום: אלינה לוי

מדובר בכלים שימושיים, ורצוי שיהיה יותר מצמד אחד בבית - אחד על משטח העבודה, שם כדאי לבחור את הכלים הפתוחים, משום שנוח יותר לתבלן באופן הזה, בזמן בישול, ושני, שימוקם על שולחן האוכל ויאפשר לתבלן את האוכל שבצלחת. במקרה הזה יתאימו יותר הכלים עם החורים.

סט מלחיה ופלפליה מזכוכית בורו-סיליקט בעיצוב פירות / זארה הום

סט מלח פלפל, CASTRO HOME / צילום: מידן מור אלון

מלחיות ארנבונים, סטודיו IGRUSHKA,צילום: אלינה לוי

הנה שלושה דברים שכדאי לדעת על שילוב מלחיות ופלפליות במטבח

  • לצד המלחיות והפלפליות שמוצעים ברשתות הגדולות, אפשר למצוא גם כאלו של מעצבים מקומיים כמו מעיין בן יונה וסטודיו IGRUSHKA, שמוציאות בכל קולקציה גם סטים של מלחיות ופלפליות מעוצבים להפליא.
  • בהרבה מקרים אתם יכולים להרכיב בעצמכם את הצמד. אפשר להרכיב צמד זהה, לבחור שני צבעים שונים, או גוון זהה ועליו דוגמאות שונות. בחירה שכזאת תהפוך את הצמד שלכם לצמד ייחודי עבורכם.
  • המגש עליו עומד הסט, הוא אלמנט עיצובי נוסף שאפשר לשחק איתו. אם הסט כהה אפשר לבחור במגש בהיר והפוך. מגש שכזה הוא גם פרקטי, ומאפשר פינוי נוח של הסט בזמן שרוצים לנקות, הוא גם שומר על הפרדה בין התבלינים ובין השולחן, ותורם למראה מסודר ומאורגן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר