"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מייקאובר: בית העץ שהפך לבית מרווח ומואר

בית עץ שיובא משבדיה לישראל בשנות ה-90 ונותר ללא שינויים משמעותיים, נרכש על ידי זוג צעיר עם שלושה ילדים - שזיהה את הפוטנציאל והחליט לשפץ • התוצאה - מרחב חם, מזמין ופונקציונלי למשפחה

,עודכן
0השמעה
חלל המגורים לאחר השיפוץ. צילום: אורית ארנון

תכנון ועיצוב פנים:מעין רהב, בוגרת הסטודיו להכשרת מעצבי פנים של ברברה ברזין

הנכס:בית שהגיע מוכן משבדיה

מיקום:אזור השרון

שטח:כ-220 מ"ר

חדר הרחצה משלב נגרות צבעונית,צילום: אורית ארנון

סיפור הפרויקט

בית העץ יובא משבדיה לישראל על ידי בעליו הקודמים בתחילת שנות ה-90, ונותר ללא שינויים משמעותיים עד שנרכש על ידי זוג צעיר עם שלושה ילדים בגילאים שונים. הזוג זיהה את הפוטנציאל האסתטי והעיצובי שטמון בבית והם ביקשולשפץ ולייצרהתאמות לצרכים שלהם. המהפך בבית משקף את צרכי המשפחה לצד שימור הייחודיות של הבית כפי שראו אותו בני הזוג במקור. התוצאה - מרחב חם, מזמין ופונקציונלי למשפחה.

פלטת הגוונים

גוונים בהירים עם כתמי צבע מחממים.

גוונים בהירים עם כתמי צבע מחממים,צילום: אורית ארנון

פלטת החומרים

דגש על עץ ומתכת - חלונות העץ המקוריים הוחלפו בפתחי אלומיניום עדכניים. מדרגות הבית המקוריות, שחרקו ויצרו במרחב תחושה כבדה, הוחלפו במדרגות מתכת בשילוב מדרכי עץ, עם מעקה פסנתר שנמשך מקומת הקרקע ועד קומת המגורים.

מדרגות עץ כבדות הוחלפו במדרגות מתכת (לפני),צילום: ללא
המדרגות לאחר השיפוץ,צילום: אורית ארנון

הכניסה

הבית בנוי משלושה מפלסים בעלי אופי ייחודי - במפלס הכניסה ממוקמים החלל הציבורי ובו המטבח, פינת האוכל והסלון. הכניסה אליו מתבצעת באמצעות גרם מדרגות מהרחוב.

הכניסה לבית לאחר השיפוץ,צילום: אורית ארנון

הסלון

הקיר הנמוך שהפריד בין הסלון למטבח ופינת האוכל, פורק בכדי ליצור חלל פתוח ומואר, בו כל הפונקציות מתקיימות ומתפקדות כמקשה אחת.

הסלון לפני השיפוץ - מראה דחוס וצפוף,צילום: ללא
מראה מרווח – הסלון לאחר השיפוץ,צילום: אורית ארנון

המטבח

המטבח משלב מיכלי מחזור רבים לבקשת בני הזוג. שאר הפונקציות תוכננו במטרה לייצר מטבח פרקטי ונוח לבישול. התקרה המשופעת באזור המטבח היוותה אתגר, שנפתר על ידי סגירת החלק הזה עם סרגלי ניתוק, שמוקמו לאחר התקנת גופי ארונות המטבח.

המטבח לאחר השיפוץ פרקטי ונוח לבישול,צילום: אורית ארנון

פינת האוכל

לאחר שבירת הקיר, פינת האוכל הפכה לחלק מהחלל הפתוח. את פינת האוכל המגושמת החליפה פינה קלילה שמשלבת שולחן עץ בגוון טבעי עם כיסאות עץ צבועים לבן.

פינת האוכל לפני השיפוץ,צילום: ללא
פינת האוכל לאחר השיפוץ ממוקמת בחלל פתוח ומרווח,צילום: אורית ארנון

שירותי האורחים

שירותי האורחים ממוקמים מול העלייה לקומת המגורים. חלל זה נשאר פשוט ופונקציונלי, ונוספו לו נגיעות צבע רכות ואמנות.

חלל שירותי האורחים לאחר השיפוץ,צילום: אורית ארנון

חדרי הילדים

חדרי הילדים נותרו במבנה המקורי וחודשו בעזרת צביעה ואבזור בהתאם לגילאים ולתחביבים של כל אחד מהם. חדר הרחצה תוכנן מחדש תוך התייחסות למגבלות מבניות, והוא כולל אמבטיה בגודל סטנדרטי, נגרות צבעונית ואריחים בעלי עניין עיצובי.

חדרי הילדים חודשו בעזרת צביעה ואבזור,צילום: אורית ארנון

חדר המאסטר

לצד חדרי הילדים, תוכננה סוויטת מאסטר להורים.

חדר אחסון ישן עם גישה לעליית הגג, הוסב לחלק מחדר השינה החדש של ההורים, שהורחב משמעותית כאשר יצרו בעת התכנון, מנגנון מדרגות חדש לעליית הגג מהמסדרון. מערך נגרות מותאם תוכנן בחלל המאסטר עבור אם המשפחה חובבת האופנה. הנגרות כוללת פתרונות אחסון מוסתרים גם לכלי גיהוץ. חדר הרחצה נבנה מחדש, ותוכנן בו מקלחון עם שני ראשי טוש.

שפע פתרונות אחסון מוסתרים בחלל המאסטר,צילום: אורית ארנון
חלל פונקציונאלי ורחב,צילום: אורית ארנון
אזור שינה בגוונים רכים עם נגיעות קונטרסטיות,צילום: אורית ארנון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר