כשנשים עושות היסטוריה והזרקות יחד: מה קורה לבוטוקס בחלל?

טיסת הנשים של בלו אוריג'ין הפכה לא רק לאירוע תקשורתי סנסציוני אלא גם לניסוי קוסמטי לא מתוכנן • בוטוקס, פילרים ואולי גם שתלים נעו גם הם במהירות מטורפת של 6,000 מייל לשעה

רגע לפני ההמראה לחלל. צילום: AP

היא המריאה עם חיוך הוליוודי נוצץ בחליפה חובקת קימורים שספק אם הייתה עוברת את קוד הלבוש הנוקשה האמיתי של נאס"א, אבל האם הבוטוקס שלה שרד את הגרביטציה ההפוכה?

טיסת החלל של לורן סאנצ’ז, ארוסתו של ג’ף בזוס הפכה אמש (שני) לא רק לאירוע תקשורתי סנסציוני אלא גם לניסוי קוסמטי לא מתוכנן. בחללית ניו שפרד של בלו אוריג'ין, לצד קייטי פרי, גייל קינג וארבע נשים נוספות, סאנצ'ז המריאה אתמול (שני) לגבולות האטמוספירה ולגבולות המדע הרפואי-אסתטי, בטיסת החלל הנשית הראשונה מאז ולנטינה טרשקובה ב-1963, אך הפעם עם יותר גלוס, בוטוקס, פילרים ואולי גם שתלים.

בעוד התקשורת חגגה על המאורע והציבור הציף גם הוא את הרשתות באלפי פוסטים שנעו בין הגחכת האירוע להתפעלות, קנאה וגם לא מעט תגובות זועמות, אנשי רפואה ואסתטיקה רבים הביעו את דעתם על המאורע, כשמה שהעסיק אותם היו הפרוצדורות הפלסטיות שסנצ'ז (בעיקר) עברה, פרוצדורות שלפי הדיווחים כוללים לכל הפחות שתלים בחזה ומילוי שפתיים ולחיים.

נבחרת הנשים לחלל, צילום: AFP

ד"ר סטנטון גרסון, חוקר השפעת החלל על תאי גוף, הביע בראיון לדיילי מייל הבריטי דאגה מהשיגור עצמו, כשהוא מתייחס למהירות המטורפת של 6,000 מייל לשעה ולכוחות המכניים שיכולים לגרום למה שמכונה "מאמץ גזירה"
(shear stress) לחץ שמפעיל כוחות מנוגדים על רקמות הגוף. כשזה פוגש שתלי חזה, חומרי מילוי וניתוחי מתיחה, אפשר רק לדמיין מה עלול לזוז או להתרומם וזה עשוי להיות לא רק לא פוטוגני אלא גם מסוכן.

סכנה של ממש או היסטריה מוגזמת?

גם מבלי להיות משוגרות לחלל, בעבר תועדו מקרים שבהם נשים דיווחו על תחושת לחץ מוזרה או מתיחות בשתלים שבחזן בזמן טיסה בגובה רב. למרות ששתלי חזה עברו שדרוגים משמעותיים בעשור האחרון בכל הקשור לבטיחות, פרוצדורות כמו מילוי שפתיים, מתיחות פנים ובוטוקס עדיין עשויות לעורר חשש. בתנאים של חוסר כבידה, נוזלי הגוף נעים לעבר הראש, מה שעלול לגרום לנפיחות בפנים ובכך לשנות את האופן שבו הבוטוקס או חומרי המילוי מתמקמים או נראים.

קייטי פרי בחליפת חלל מעוצבת, צילום: EPA

לפי המומחים, ללא גרביטציה נוזלי הגוף נעים כלפי מעלה מה שגורם לפנים להיראות נפוחות ועשוי לשנות את מראה הבוטוקס או חומרי המילוי. מצד אחד, אולי הקמטים ייעלמו לחלוטין לשניות ספורות, אך מצד שני יש בדבר פוטנציאל לסימטריה מוזרה.

"חומרי מילוי אינם נוזליים כמו סיליקון", ד"ר טימותי קצ'ן מבוורלי הילס מבקש להרגיע בראיון לדיילי מייל הבריטי. "הם ג’ל עמיד שנדבק לרקמות ואני לא מצפה שישתנו", כשד"ר ג'יזל פראדו-רייט מחזקת את דבריו ומציינת שאין סכנה לניתוחים קוסמטיים בחלל: "לא ראינו שינויי מבנה פנים אצל אסטרונאוטים וגם הפעם לא נצפה לכך", אמרה.

ג'ף בזוס ולורן סאנצ'ז. הכל נשאר במקום, צילום: EPA

אז למה לטוס? כי זה שואו ועם כל הכבוד לנאס"א בואו נודה על האמת: העולם הרבה יותר סקרן לדעת אם הסיליקון ישרוד מאשר לצפות בכמה שניות של ריחוף של שש נשים מתוקשרות. לורן סאנצ’ז, עם מתיחת הפנים, הבוטוקס בלחיים והפוקוס העולמי הפכה את הטיסה הזו למשהו שבין מיצג פמיניסטי לבין פרק אבוד מ"הקרדשיאנס בחלל".

לסיכום, ניתן לומר שזו אולי לא הייתה המשימה של אפולו, אבל כשרואים את שש הנשים מחוייכות בחללית ניו שפרד עטופות חליפות מעצבים ומבט מזוגג מהתלהבות, ברור לכל שבוטוקס או לא, זה לגמרי יוכתר כרגע הכי פוטוגני של תעשיית החלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר