מחקר חדש חושף: האם אוזמפיק באמת גורם לנשירת שיער?

לאחר שבשנת 2023 נרשמו עדויות של משתמשי אוזמפיק בנוגע לנשירת שיער מוגברת ברשת, כעת מחקר חדש מאשש את הטענות • במחקר נמצא כי משתמשי התרופה היו בסיכון גבוה ב-52% לאבד את שיערם

אוזמפיק. גורם לנשירת שיער?. צילום: REUTERS

בתחילת 2023 דווח לראשונה ב"דיילי מייל" על כך שהתרופה אוזמפיק - המיועדת לטיפול בסוכרת מסוג 2 ובהשמנת יתר- גורמת לנשירת שיער לאחר שמשתמשים פרסמו סרטונים באינטרנט של כמויות שיער גדולות הנושרות לכיור. כעת, מחקר חדש מאשש את אותן עדויות ברשת.

מדענים עקבו אחר כמעט 3,000 אמריקנים שהשתמשו בסמגלוטיד, החומר הפעיל בתרופות כמו אוזמפיק או וויגובי. במחקר נמצא כי משתמשי סמגלוטיד היו בסיכון גבוה ב-52% לאבד את שיערם בזמן נטילת התרופה בהשוואה לאלה שנטלו תרופות הרזיה אחרות.

סמגלוטיד הוא החומר הפעיל בתרופותת כמו וויגובי ואוזמפיק, צילום: אי.פי

בקרב נשים הסיכון לנשירת שיער אצל משתמשות סמגלוטיד היה כפול מזה של קבוצת הביקורת שלא השתמשה בה. החוקרים הציעו כי התרופה יכולה לגרום לנשירת שיער בגלל ירידת המשקל המהירה שהתרופה מעוררת — עד כ-900 גרם בשבוע. הם אמרו שזה מכניס את הגוף ללחץ עצום ויכול לשבש את מחזור הצמיחה הטבעי של השיער.

תרופות אחרות לירידה במשקל, כמו טירזפטיד — הנמכרת תחת שם המותג מונג'רו — הגורמות לירידה מהירה במשקל, נקשרו גם הן לתופעת הלוואי הזו.

במחקר אחר, שפורסם כטיוטה מקדימה באינטרנט וטרם עבר ביקורת עמיתים, מדענים ניתחו נתונים על 16 מיליון אמריקנים ממאגר תביעות הבריאות האמריקני כדי למצוא מטופלים שהשתמשו בסמגלוטיד או בקונטרייב במיוחד לצורך ירידה במשקל.

משתמשי סמגלוטיד היו בסיכון גבוה ב-52% לאבד את שיערם, צילום: GettyImages

המחקר כלל 1,926 מטופלי סמגלוטיד, מתוכם 23 — או 1.1% — דיווחו על נשירת שיער. מטופלים בקבוצה זו היו בני 55 שנים בממוצע, כאשר 53% היו נשים ו-5% נטלו במקביל סטרואידים, שגם הם יכולים לגרום לנשירת שיער.

מטופלים בקבוצה זו גם נטו יותר לסבול מדיכאון ומתת-פעילות בלוטת התריס, מה שיכול להגביר את הסיכון לנשירת שיער.

דיווחים מסוימים בעבר הציעו שנטילת סמגלוטיד עלולה להגביר את הסיכון לדיכאון, אך מחקר משמעותי שפורסם בחודש שעבר קבע כי התרופה עשויה דווקא לשפר את בריאות הנפש של אנשים. 

תרופות ההרזיה עלולות לגרום לנשירת שיער, צילום: Getty Images

מדענים גם מציעים שסמגלוטיד עשויה לגרום לנשירת שיער מכיוון שהיא עלולה להוביל לחוסר בחומרים מזינים בגוף. זה יכול להיגרם כתוצאה מאכילה מופחתת וגם מתופעות לוואי כמו הקאות.

המדענים, מאוניברסיטת קולומביה הבריטית, קבעו במחקר: "התוצאות שלנו מדגימות סיכון מוגבר לנשירת שיער עם סמגלוטיד בקרב נשים. מחקרים עתידיים נדרשים כדי לאשר את הקשר בין סמגלוטיד לנשירת שיער".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר