"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
הסלמה בתקריות האנטישמיות

מאבטחים והכשרה נגד טרור: בבתי הכנסת בארה"ב נערכים לפיגועים

זינוק באנטישמיות ב-2021 בארה"ב ומתקפות נגד בתי תפילה הובילו את היהודים לקבל שורה של החלטות כמעט חסרות תקדים • בארגון JFNA יצאו לגיוס של עשרות מיליוני דולרים כדי למגן את בתי הכנסת • המבנים יצויידו במצלמות ובדלתות אבטחה כבדות כדי לבלום תוקפים • מנכ"לית הארגון מזהירה: "מגמה מדאיגה"

,עודכן
0השמעה
שוטרים מחוץ לבית הכנסת בפיטסבורג לאחר הפיגוע, צילום: רויטרס

ניסיונות הצתה והשחתה, ציורי גרפיטי, פיזור חומרים אנטישמיים ושליחת חומרים שעלולים להתגלות כרעילים. אלה מקצת התקריות האלימות והאנטישמיות שחוו לאחרונה יהודי צפון אמריקה, שהחליטו לשים לפחד סוף ולהעלות את נושא אבטחת בתי הכנסת לרמה שלא תבייש את המוסדות הממשלתיים המאובטחים ביותר.

הפיגוע בפיסטבורג // צילום: רויטרס

"התקריות שאנו רואים עברו את גבול ההטרדה ברשת וניתן לראות גם הטרדות מילולית ותקיפות פיזיות", אומרת רבקה (בקי) כספי, מנכ"לית ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה (JFNA) בישראל. לדבריה, "בפלורידה, ארבעה גברים צעקו לאדם חובש כיפה קריאות מוות ואיימו על משפחתו. באוסטין הוצת בית כנסת ובבוסטון נדקר רב מחוץ לבית ספר יהודי".

לזאת ניתן להוסיף שורת תקריות אנטישמיות שאירעו לאחרונה, כמו מכתב אנטישמי שהתגלה בבית כנסת בלוס אנג'לס ולצדו בקבוקון שהכיל חומר בלתי ידוע, ציור גרפיטי גזעני ואנטישמי שנחשף בבית כנסת בשיקגו, מעצר גבר שחשוד בהפצת עלונים אנטישמיים וחילול סמלי דת יהודיים בסקרמנטו, השחתת מרכז יהודי במיאמי שכלל כרזות אנטישמיות ועוד.

בארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, המאגד תחתיו 146 פדרציות יהודיות ועוד כ-300 קהילות יהודיות עצמאיות ברחבי ארצות הברית ובקנדה, החליטו לא לעמוד מנגד לנוכח האנטישמיות המשתוללת והמתפרצת, ויצאו למיזם גיוס כספים בשם "livesecure", במסגרתו יגויסו 54 מיליון דולרים אשר ישמשו לאבטחה כבדה של בתי הכנסת ומסודותיהן השונים של הקהילות היהודיות באזור.

נשים בוכות מחוץ לבית הכנסת בפאווי סן דייגו לאחר המתקפה על המקום ב-2019,צילום: AFP

בעזרת הכספים שייתרמו, יחוברו הקהילות לרשת ביטחון ואבטחה מיוחדת שתבצע הערכה מודיעינית שתאמוד את היקף הסכנות של יהודי הקהילות השונות מצד ארגוני טרור וגופים אנטישמיים ולפי זה תסווג כל קהילה לפי רמת איום שונה. בנוסף, תתבצע הערכה מקצועית בכל קהילה, על מנת לזהות פערים באבטחה המקומית ולשדרג את רמת ההגנה של חבריה.

במסגרת שדרוג האבטחה, בתי הכנסת ירושתו במעגל מצלמות, יוצבו בהם דלתות מאובטחות, חברי הקהילה יעברו אימוני הכשרה ייעודיים להתמודדות עם איומי טרור ואנטישמיות ובחלק מהמקומות והאירועים הקהילתיים השונים יועסקו גם אנשי אבטחה פרטיים.

פרחים מחוץ לבית הכנסת עץ חיים בפיסטבורג, לאחר הפיגוע,צילום: רויטרס

לדברי כספי, אמצעים אלו כבר הצילו בעבר חיים, "בהצתה של בית הכנסת באוסטין, מערכת המצלמות שהותקנה עזרה לתפוס את המצית והדלתות המאובטחות שהותקנו בהאלה שבגרמניה, מנעו מהתוקף להיכנס לבית הכנסת ולבצע טבח קטלני יותר".

מנתוני הנציבות האמריקאית לזכויות האזרח מהקיץ האחרון עולה כי במחצית הראשונה של 2021 מספר התקריות האנטישמיות בארה"ב הכפיל את עצמו לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

שוטרים מחוץ לבית כנסת בקליפורניה,צילום: AP

"קיימת עלייה מדאיגה בתקריות אנטישמיות בארה"ב. כמעט רבע מכל היהודים אמרו שחוו סוג של אנטישמיות בשנה האחרונה. בנוסף לכך, קרוב ל-40% מהיהודים אמרו שבשלב מסוים שינו את התנהגותם, כגון הימנעות מפרסום תוכן באינטרנט החושף את יהדותם, מחשש לתגובה אנטישמית. הנתונים האלה קשים. לאור הזינוק באנטישמיות ורמת האיום המוגברת, אנחנו פועלים לגיוס הכספים שיסייעו בשמירה על הקהילה היהודית ברחבי המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר