בניית קריית הממשלה בקייב. צילום: JCC Kiev

"מעשה מעורר השראה": אחד הבניינים המרכזיים באוקראינה התעטר בסממן יהודי

דוד (לאוניד) מוזיקוס, סגן שר יהודי קבע השבוע מזוזה בלב קריית הממשלה בקייב • רבה של העיר, הרב יונתן מרקוביץ: "דוגמה לרוח היהודית הפועמת גם בלב מוקדי השלטון במדינה" • גורם בקהילה היהודית ל"ישראל היום": "כשאדם מחצין את היהדות שלו, זה דבר מפתיע ומבורך"

דוד (לאוניד) מוזיקוס, סגן השר לענייני גיאולוגיה, הגוף הממשלתי האחראי על משאבי הטבע והמינרלים של אוקראינה, הוא יהודי שומר מסורת וחבר פעיל בקהילה היהודית בית מנחם "JCC" בקייב, מגיע בקביעות לשיעורי תורה ומקפיד להגיע לכל האירועים הקהילתיים בקהילת הצעירים של קייב "Chabad Young Professionals", למרות סדר יומו העמוס ומעמדו הבכיר.

אזעקות בטקס פתיחת השנה בבית ספר יהודי באוקראינה %2F%2F ללא קרדיט

בשבוע האחרון, עשה סגן השר מוזיקוס צעד יוצא דופן, כאשר קבע מזוזה בפתח משרדו הרשמי במתחם "משרד השרים" בקייב, הבניין המרכזי שבו מאוגדים משרדי כל השרים וסגניהם בממשלת אוקראינה. את טקס קביעת המזוזה ערך עמו הרב אריאל מרקוביץ, בנו של הרב הראשי לקייב, הרב יונתן מרקוביץ, ורב קהילת הצעירים והקהילה הישראלית בקייב, שגם הניח עם סגן השר תפילין לאחר קביעת המזוזה.

נכון לעכשיו, מוזיקוס הוא היהודי היחיד במתחם הממשלתי הבכיר שבפתח משרדו קבועה מזוזה, והמעשה עורר התרגשות רבה בקרב יהודי העיר. "הוא לא מתבייש בזהותו, להפך - הוא רואה בכך שליחות אמיתית", אמר רבה הראשי של קייב, הרב מרקוביץ. סגן השר קיבל בתקופה האחרונה תפילין מהרב הראשי ומקפיד להניחן בכל יום. בנוסף, הוא נכנס בבריתו של אברהם אבינו לפני תקופה קצרה.

קביעת מזוזה במתחם "משרד השרים" בקייב, צילום: JCC Kiev

סגן השר מצטרף לסגנית ראש לשכת בית הנשיא, חברת הקהילה היהודית, אירינה מודרה, שגם במשרדה בלשכת הנשיאות נקבעה מזוזה מהודרת, על ידי הרב הראשי לקייב, המקורב לבכירי השלטון באוקראינה.

"בעידן שבו זהות יהודית במרחב הציבורי אינה מובנת מאליה והאנטישמיות כלפי סממנים יהודיים עולה מדרגה, המעשה של סגן השר מוזיקוס מעורר השראה ודוגמה לרוח היהודית הפועמת גם בלב מוקדי השלטון באוקראינה", הוסיף רבה הראשי של קייב.

משמאל: סגן השר היהודי באוקראינה, דוד (לאוניד) מוזיקוס, צילום: JCC Kiev

גורם בקהילה אומר ל"ישראל היום" כי "מאז תחילת המלחמה בעזה, להיות יהודי זה לא הדבר הכי פופולרי, לצד מה שקורה בניו יורק ובכלל ברחבי העולם. כשאדם מחצין את היהדות שלו, זה דבר מפתיע ומבורך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...