"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בהשתתפות כאלף איש: טקס האזכרה המרגש לנדבן היהודי המפורסם

משתתפים רבים התכנסו השבוע בעיר רמסגייט שבאנגליה לציון 140 שנה לפטירתו של סר משה מונטיפיורי • הפילנתרופ נודע כמי שהקדיש חצי מחייו להגנה על יהודים ברחבי העולם

,עודכן
0השמעה
טקס האזכרה לציון 140 שנה לפטירתו של משה מונטיפיורי. צילום: סעיף 27 א'

במעמד מרגש בעיר רמסגייט שבדרום מזרח אנגליה, התכנסו השבוע כמעט אלף מבקרים לציון 140 שנה לפטירתו של סר משה מונטיפיורי, אחד המנהיגים היהודיים הבולטים בהיסטוריה הבריטית ופילנתרופ שהקדיש את חייו להצלת קהילות יהודיות ברחבי העולם. הטקס השנתי נערך בבית הכנסת ובמוזיאון מונטיפיורי, מקום מנוחתו של היהודי שהפך לסמל של נדבנות יהודית וזכויות אדם במאה ה-19.

מונטיפיורי, שנולד ב-1784, נשא לאישה את יהודית כהן, גיסתה של נתן מאייר רוטשילד, וצבר הון עצום עד גיל 40. באותה נקודת זמן הוא קיבל החלטה חריגה - להקדיש את שארית חייו לטובת יהודים ברחבי העולם. הוא נפטר ב-1885 בגיל 100 שנים - גיל מופלג ונדיר מאוד באותה תקופה. במהלך העשורים שהקדיש לפעילות הומניטרית, נסע למקומות רחוקים ומסוכנים כדי להגן על קהילות יהודיות בצרה. המלכה ויקטוריה העניקה לו תואר אביר ב-1837 והפכה אותו לברונט ב-1846, בהכרה בפועלו למען זכויות האדם והקהילה היהודית.

Visited Sir Moses Montefiore’s resting place in#Ramsgateon his 140th Yahrzeit. Incredible to see crowds honouring his legacy, memory and considerable philanthropic work. Huge thanks to volunteers for organising & serving refreshments (incl kugel!). May his memory be a blessingpic.twitter.com/XU0EaXJ92r

— Joel Friedman 🇬🇧 (@MrJoelFriedman)August 10, 2025

הטקס השנתי אורגן על ידי עמותת "אוהל צדיקים", הפועלת כבר 25 שנה לשימור ההיסטוריה היהודית. העמותה הביאה תומכים מערים שונות כולל לונדון ומנצ'סטר כדי לחלוק כבוד לזכרו של המנהיג ההיסטורי.

בין הקבוצות הגדולות שהשתתפו היו חברי "קנטרברי קאמפ" מאוניברסיטת קנט, במרחק של 20 דקות מרמסגייט. אותה קבוצה מקדמת במשך שנים את המורשת ההיסטורית של מונטיפיורי ומאמציו להציל קהילות יהודיות ברחבי העולם.

סר משה מונטיפיורי,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר