"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדינות מזרח אירופה מסתערות על סיורי הצדיקים

ליטא ולטביה מכינות את השטח לקראת גל התיירות היהודית שיביא איתו האביב • גורמי המשיכה: עולם התורה המקומי

,עודכן
0השמעה
סיורי צדיקים למזרח אירופה, צילום: יהודה פרץ

בזמן שהחורף באירופה עוד משתולל, ההיערכות לבוא האביב ולהגעתם של אלפי תיירים למדינות השונות כבר נמצאת בעיצומה.הפעילות המרכזית - סיורי צדיקים, שנערכים לטובת שומרי המסורת.

דווקא בזמן שבו נראה שהקיטוב בין העולם הדתי לחילוני בישראל נמצא בשיאו, וכשקריאות החרמה נשמעות מכל עבר, מציגות המדינות השונות רצון עז להגעתם של יהודים לאתרי המורשת בתחומן.

במדינות הבלטיות משקיעים לאחרונה משאבים רבים לשימור ההיסטוריה היהודית שפרחה באזור לפני השואה, באמצעות שימור מבני קהילה, בתי כנסת ובתי קברות.

זרימת התיירים לאוקראינה כמעט נפסקה בעקבות המלחמה, למעט ביקורם של יהודים בעיר אומן


בליטא ובלטביה שגשגו קהילות יהודיות במשך מאות שנים תחת כמה שלטונות זרים, כמו בעיר וילנה שבליטא ובערים ריגה וקובנה שבלטביה. משם באו, בין היתר, אישים כמו הגאון מווילנה, הרב אברהם יצחק הכהן קוק והאדמו"ר הריי"צ מחב"ד.

כעת משיקות שתי המדינות סדרה של סיורי מורשת יהודית בליטא ובלטביה. באירוע שהתקיים אתמול, בהשתתפות נציגת שגרירות ליטא, נספחה הכלכלי ונציגת לשכת המסחר שלה בישראל, הוצגו שני מסלולים מרכזיים לתיירות יהודית באזור: אחד בעקבות עולם התורה בליטא, והשני בעקבות דרכו של הרב קוק.

תמונה נגד עכברים

במקביל, בימים האחרונים נערכו ביקורים של שר הדתות ההונגרי מיקלוש שולטס, יחד עם סגנו והרב הראשי של הונגריה שלמה כובש, אצל האדמו"ר מבעלזא ואצל הרב הראשי לישראל דוד לאו.

בשני הביקורים הצהיר השר ההונגרי על רצונו לפתח את מתחם קברו של ר' ישעיה מקרעסטיר, ולשפר את דרכי הגישה לאזור עבור הציבור שמרבה לבקר במקום בשנים האחרונות.

מקדם תיירות רציני. הרב קוק,

הרב, שנפטר ב־1925, עזר רבות לנזקקים והתפרסם בזכות סגולתו הייחודית - הרחקת עכברים. על כן, בבתים רבים נוהגים לתלות את תמונתו גם היום. האדמו"ר מבעלזא בירך על שיתוף הפעולה הפורה בין הממשל לקהילות היהודיות במדינה.

באוקראינה השכנה משתוללת מלחמה כבר כשנה, ולכן זרימת התיירים למקום כמעט נפסקה, למעט ביקורם של יהודים בעיר אומן. עם זאת, בפדרציית הקהילות היהודיות במדינה לא ממתינים, ועוסקים בימים אלו בשיפוץ נרחב של בית הכנסת "של הסנדלרים והחייטים" בעיר ברדיצ'ב - שבה טמון אחד מהרבנים החשובים ביותר במאות האחרונות, ר' לוי יצחק מברדיצ'ב - במטרה להיות מוכנים לבוא היהודים אחרי המלחמה.

אורטל עמר ורינת גבאי ביקרו בקברי צדיקים: "כל אחד צריך לעשות חשבון נפש"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר