עיני העולם כולו נשואות לעבר אוקראינה, שם מתחוללת במשך קרוב לחודש מלחמה עקובה מדם, שגובה אלפי קורבנות ויותר מ-10 מיליון פליטים שנמלטו מהמדינה. מתנדבים רבים הגיעו בשבועות האחרונים לגבולות עם אוקראינה ופועלים על מנת לסייע לפליטים.
ארגון "השגרירות הנוצרית הבינלאומית ירושלים", ארגון בינלאומי של נוצרים אוהב ישראל, שמרכזו בירושלים, החליטו להוציא משלחות לאוקראינה על מנת לסייע לניצולי שואה. בין מטרותיו של הארגון נמנה סיוע לעליית יהודים מקצוות תבל לישראל, והם ראו בסיוע לניצולי השואה יעד ראשון במעלה.
אנשי הארגון ארגנו והטיסו משלחות של ארגון "יד עזר לחבר" לאוקראינה על מנת להביא לישראל שורדי שואה שנמצאים בלב המלחמה, והמתנדבים תועדו מסייעים להם בדרכם לאוטובוסים ומשם לישראל. בהגעת המשלחות לישראל מקבלים הניצולים מענה מלא, עוטף וחם, בבית "יד עזר לחבר" בחיפה. משלחת נמצאת בימים אלו באוקראינה ועושה את דרכה לישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו