"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישיבת חב"ד באוקראינה הפכה למחנה פליטים: "קולטים כאן מאות יהודים"

בכיתה שבה למדו תורה נפרסו מזרנים, ומול ארון ספרי הקודש נחים היהודים שנמלטו מבתיהם • בעיצומם של הקרבות, ישיבת חב"ד מספרים: "דניפרו נחשבת עדיין לעיר הבטוחה ביותר מבין הערים הגדולות"

, עודכן
0השמעה
הפליטים מול ארון ספרי הקודש, צילום: באדיבות הפדרציה היהודית באוקראינה

מבנה ישיבת חב"ד בעיר דניפרו שאכלסה כמה עשרות נערים, שנמלטו מהמדינה בחילוץ דרמטי בשבוע שעבר, הפך למקלט לפליטים שנמלטו מאזורי הקרבות הקשים.

בעקבות החשש מהפלישה הרוסית, הוחלט בפדרציה של הקהילות היהודיות באוקראינה להסב את מתחמי הישיבה למחנה לפליטים יהודים שנמלטו מקייב, מחרקיב וממרחבי מזרח המדינה אל העיר. כך בפנימייה ובהיכל הישיבה שוכנו עשרות פליטים יהודים, שמצאו מנוחה מדרך הנדודים שאליה יצאו. "מדובר ביהודים מבוגרים, חלקם הגדול במצב רפואי לא קל, שאינם במצב לצאת לדרך ארוכה שתימשך כמה ימים", אומר הרב מאיר סטמבלר, יו"ר הפדרציה. "הם מעדיפים להישאר באוקראינה, כמה שיותר קרוב לבית, ואנו נותנים להם את האפשרות הזו ודואגים לכל מחסורם.

"מיום שישי האחרון התחילו אמנם לנחות גם עלינו טילים, אבל דניפרו נחשבת עדיין לעיר הבטוחה ביותר מבין הערים הגדולות. לכן התעבורה של יהודים אליה מכל רחבי מזרח אוקראינה גדולה מאוד. מדי יום אנו קולטים כאן מאות יהודים, מיעוטם נשארים ורובם ממשיכים הלאה ברכבות ובאוטובוסים שאנו שוכרים לשם כך".

הישיבה בדניפרו, צילום: באדיבות הפדרציה היהודית באוקראינה

בה בעת, עשרות עובדים ומתנדבים של הפדרציה סיימו לעבוד על הכנת 50 אלף משלוחי מנות, שיחולקו לקראת חג הפורים מטעם חב"ד ובעזרת "מרכז רבני אירופה", ליהודים בכל רחבי אוקראינה.

כלל המשלוחים כבר יצאו לכל רחבי המדינה: מדונייצק ומלוגנסק שבמזרח, הנמצאות תחת כיבוש רוסי, ועד אוז'גורוד וחוסט שבקצה המערבי שלה, סמוך לגבול הסלובקי; מאוברוץ' שבצפון, סמוך לגבול הבלארוסי ועד למוגילוב־פודולסק שבדרום הגובלת עם מולדובה.

כל משלוח מנות כולל מגילה עם תרגום רוסי ואוקראיני, אוזני המן, שוקולדים, חטיפים ומיני מאפה. החב"דניקים עסוקים גם בפעילות רוחנית. במקביל לכל אלו, ותחת אש, יצאה באוקראינה חוברת מיוחדת בת 75 עמודים בעברית וברוסית, המסבירה את תורתו של הרבי מלובביץ' בנושאי אמונה וביטחון בקב"ה, ומעודדת ציפייה לגאולה.

לדברי הרב סטמבלר, "חרף אימת המלחמה, אנו עושים מאמץ להביא לכל יהודי את שמחת החג, מתוך תפילה שגם השנה הזו נזכה לניסים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר