המונים מילאו הבוקר את הכותל המערבי. צילום: אורן בן חקון

אחרי חתימת ההסכם: המונים הגיעו לכותל המערבי, חטופים ומשפחותיהם התפללו "שהחיינו"

ברכת הכהנים של חג הסוכות הפכה למעמד מסוג אחר בצל התקדמות המגעים לעסקה • עשרות אלפי מתפללים מייחלים לשובם של החטופים ולשלום חיילי צה"ל בגזרות השונות • בין המשתתפים: שורדי השבי סשה וילנה טרופונוב, לצד בני משפחות החטופים בר קופרשטיין ועומר נאוטרה

אחרי הלילה הדרמטי, המונים מילאו הבוקר (חמישי) את הכותל המערבי לרגל המעמד הראשון של ברכת הכהנים של חג הסוכות. בין היתר, למעמד המרגש שקיבל הבוקר משמעות עצומה עוד יותר מבדרך כלל, הגיעו שורדי שבי ששוחררו משבי החמאס יחד עם בני משפחותיהם.

המונים מילאו הבוקר את הכותל המערבי, צילום: אורן בן חקון

ביניהם, הגיעו שורדי השבי סשה טרופונוב יחד עם אמו, שורדת השבי ילנה. השניים נצפו כשהם מברכים "שהחיינו, וקיימנו והגיענו לזמן הזה". לצדם, השתתפו בני משפחתו של החטוף בר קופרשטיין, וכן בני משפחתו של החלל החטוף סרן עומר נאוטרה. מלבדם, השתתפו באירוע גם הרבנים הראשיים לישראל, רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים וכן ראש עיריית ירושלים.

ללא קרדיט

אחרי קיום תפילת השחרית, ברכת הכהנים ותפילת המוסף, המוני המשתתפים נשאו יחד תפילה מיוחדת לשובם של החטופים במהרה אחרי חתימת ההסכם מול חמאס, לשלום חיילי צה"ל הנלחמים בגזרות השונות, לרפואת הפצועים ולשלום ביטחון המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...