קבוצה של 44 עולים מבריטניה הגיעה בימים אלה לישראל, במסגרת מבצע משותף לסוכנות היהודית ולשגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים. מדובר בקבוצת העולים הגדולה ביותר שהגיעה מבריטניה ב-15 השנים האחרונות. העולים הגיעו בטיסה שאורגנה על ידי הסוכנות היהודית ומומנה על ידי השגרירות הנוצרית הבינלאומית, ארגון נוצרי ציוני המייצג נוצרים אוהבי ישראל מרחבי העולם.
העולים שהגיעו כללו משפחות עם תינוקות לצד אנשים מבוגרים. הם עזבו את בריטניה, על רקע העלייה באנטישמיות וחוסר הביטחון לקהילות היהודיות ברחבי אירופה. מאז טבח 7 באוקטובר, לפני קצת פחות משנתיים, עלו לארץ 45 אלף יהודים מרחבי העולם. סגנית נשיא השגרירות הנוצרית לענייני רווחה ועליה, ניקול יודר, ליוותה את העולים בטיסה: "זה היה אירוע מיוחד ומרגש. לראות את המשפחות יורדות מהמטוס, מלאות תקווה לחייהם החדשים במולדתם ההיסטורית היה דבר מעורר השראה".
השגרירות הנוצרית גייסה מיליוני שקלים כדי לסייע בהעלאת העולים, כחלק מפעילותה למען ישראל והעם היהודי, שהפכה לחיונית על רקע השבת השחורה. נשיא השגרירות הנוצרית, ד"ר יורגן בולר: "התמיכה בעלייה מבריטניה נועדה לבטא את תמיכתנו בעם היהודי בשעת המצוקה הקשה שהוא נמצא בה, עם התגברות האנטישמיות ברחבי העולם. נסייע לכל יהודי לחזור למולדתו ההיסטוריות ולביתו בישראל. זהו כבוד גדול עבורנו לתמוך בגל העלייה הגדול ביותר מבריטניה".

