ברבנות הראשית מקפיאים דה פקטו את הבחינות לרבנות בשל החלטת בג"ץ שקבעה כי יש לאפשר לנשים להיבחן. לרוב בתקופה זו של השנה מתפרסם התאריך שבו ייערכו בחינות חודש חשוון - אך כרגע, בשל אי הסכמות על הדרך שבה יש לפעול, המועד אינו ידוע.
כאמור, הנושא נמצא בדיונים אינטנסיביים מאז החלטת בג"ץ, בהובלתם של שני הרבנים הראשיים, הרב קלמן בר והרב דוד יוסף, אך כרגע נראה כי הם נמצאים בדרך ללא מוצא. מחד, ישנה התנגדות ברבנות לאפשר בחינות לנשים, אך מנגד, מסתמן כי הוראת בג"ץ לא מאפשרת להם לפרסם מועדים לגברים בלבד.
לא ברור כיצד הנושא ייפתר. בעבר, במהלך הבחירות לרבנות הראשית, החליטו ברבנות שלא לקבל החלטה במשך חודשים ארוכים עד שזו נכפתה עליהם. הפעם, גם אם החלטה שכזו תיכפה - יהיו לא מעט גורמים ברבנות הראשית שיסרבו לעשות זאת. בעבר היו יוזמות לעריכת מבחנים חיצוניים לנשים, אך סביר כי גם ליוזמה שכזו תהיה לא מעט התנגדות.
"זהו תסמין מובהק של מדינת הלכה בפעולה. הרבנות הראשית מתעלמת במפגין ממערכת המשפט וערכי השוויון - בדיוק כמו הממשלה", נמסר מארגון בונות אלטרנטיבה. "לפנינו תמרור אזהרה נוסף לחשיבותם הקריטית של שומרי הסף להגנה על זכויות נשים ואופייה הדמוקרטי של מדינת ישראל. אסור לנו להשלים עם זה".
מהרבנות הראשית לישראל נמסר בתגובה: "הרבנות הראשית לישראל לומדת את פסק הדין שניתן, ובתיאום עם הרבנים הראשיים לישראל תפעל לגיבוש פתרון משפטי העומד במבחן הדין וההלכה, מתוך מחויבות מלאה למסורת ההלכתית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו