שיתף מסרים אנטישמיים והשתמש בדמותו של היטלר: היורה מפלורידה נחשף
הליגה נגד השמצה פרסמה פרטים חדשים אודות פיניקס איקנר - החשוד ברצח של 2 אנשים ופציעת 6 נוספים באוניברסיטה בארצות הברית בשבוע שעבר • זה מה שנמצא בפרופילים שלו ברשתות החברתיות
,עודכן
0השמעה
תיעוד רגעי הירי בפלורידה// מתוך x
על פי הליגה נגד השמצה, פיניקס איקנר, החשוד בירי באוניברסיטת פלורידה בשבוע שעבר - שרצח 2 אנשים ופצע 6 נוספים - שיתף סיסמאות נאציות ואנטישמיות ברשתות החברתיות שלו.
בסקירה של הפרופילים השונים של איקנר בן ה-20, נמצא שבין היתר הביע הערצה לנאצים ולאדולף היטלר. הוא משתמש בתמונתו של הצורר הנאצי כתמונת הפרופיל שלו ב-XBOX live.
בנוסף, איקנר משתמש בסמל החזית הפטריוטית - קבוצת "עליונות לבנה"הידועה בהפצת תעמולה אנטישמיתבקמפוסים ובמקומות אחרים. הוא מכונה "שוצסטפל" -הקבוצה הצבאית הנאצית הנאצית הידועה כ-SS וכןהיסטוריית החיפושים שלו הראתה גם שחיפש את צמד המילים "גזענות מדעית" - רעיון שעמד בבסיס האנטישמיות הנאצית.
איקנר מצטרף ליורים נוספים בשנים האחרונות שדגלו ברעיונות אנטישמיים, גם אם לא בהכרח תקפו יהודים או מוסדות יהודיים.בינואר האחרון למשל התגלה כי החשוד בירי בבית ספר בנאשווילשיבח את היטלר ושיתף תוכן ניאו-נאצי.
