לאחר 3 שנות הפסקה: יותר מ-200 עולים נחתו בישראל בטיסת ארגון נפש בנפש

משבר הקורונה גרם להפסקת הפעילות, אך כעת זו חזרה לקדמותה, כאשר העולה ה-75 אלף נחת בישראל: "כבוד גדול" • מייסד הארגון, הרב יהושע פס: "כיף לראות אותם מבינים שהם הגשימו חלום"

"נפש בנפש" // צילום: שי גטסוף

לאחר שלוש שנות הפסקה בשל מגפת הקורונה: 225 עולים חדשים נחתו בישראל בטיסת הצ'רטר המיוחדת של ארגון נפש בנפש.

קבוצת עולים גדולה נחתה בשבוע שעבר בנמל התעופה בן גוריון והביאה בכך לסיומה של הפסקה כפויה בטיסות הצ'רטר מצפון אמריקה, בשל מגפת הקורונה. הקבוצה עלתה בסיוע ארגון "נפש בנפש" ובשיתוף משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית, קק"ל ו-JNF-USA.

סם לימן, העולה ה-75 אלף,

הטיסה הייתה הפעם מגוונת במיוחד וכללה בין היתר 31 משפחות, 99 ילדים, 48 רווקים ורווקות, 40 חיילים בודדים ו 26 רופאים ובעלי מקצועות פרא רפואיים. עשרים שנה לאחר שהחלה טיסת הצ'רטר הראשונה של ארגון "נפש בנפש", ולאחר 63 טיסות שכאלה, ציינו בטיסה הנוכחית את העולה ה-75 אלף, - סם לימן, סטודנט לרפואה בן 26, אשר קיבל במהלך הטיסה את תעודת העולה שלו.

היינו עם העולים החדשים כשהתקיים בשדה התעופה בניו יורק טקס חגיגי, היינו איתם כשנפרדו בחיבוקים ודמעות מבני משפחותיהם אשר נשארו בארצות הברית, היינו איתם על המטוס כשספרו בהתרגשות את השעות עד לנחיתה, היינו איתם כשהתקבלו בחגיגיות בנתב"ג עם דגלי ישראל, בלונים, מוזיקה, ריקודים ומחיאות כפיים והתרגשנו יחד איתם כשעמדו מחובקים על אדמת ארץ ישראל ואמרו: "הגשמנו חלום".

חזרו לפעילות אחרי3 שנות קורונה, צילום: שחר עזרן

זו כאמור הייתה הטיסה הגדולה הראשונה מזה שלוש שנים ואחד המאפיינים הייחודיים שלה היא העובדה כי היא נשאה עימה קבוצה גדולה של רופאים ואנשי מקצועות פרא רפואיים. זאת בשל התוכנית הייחודית שמפעיל ארגון נפש בנפש מול משרד הבריאות כדי לסייע בקבלת רישיון הרפואה עוד לפני העלייה לישראל ובמטרה לעודד עליית רופאים מצפון אמריקה ושילובם במערכת הבריאות בישראל.

הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל הארגון, התרגש בטיסה כמו בפעם הראשונה. "זה מרגש בכל פעם מחדש לראות את העולים החדשים ואת הפנים שלהם כשהם מבינים שהם הגשימו את החלום שלהם", אמר לנו.

סם, העולה ה 75 אלף, התרגש במיוחד מהמעמד: "אני מרגיש כבוד גדול", אמר לאחר שקיבל את תעודת העולה. מנתב"ג נסע היישר לדירה שלו בבאר שבע, שם הוא מתגורר בשנה האחרונה כסטודנט חוץ אשר לומד בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון. לאחר שנה כסטודנט חוץ, החליט להפוך את זה לרשמי, והצטרף בכך לאחותו הגדולה, חנה, אשר עלתה בשנה שעברה לישראל. שניהם אגב לומדים באותה כיתה בבית הספר לרפואה. בשנה הבאה תשלים את המהלך גם אחותם הקטנה, אריאלה, אשר החלה גם היא בלימודי רפואה בבן גוריון כסטודנטית חוץ, ועדיין לא עלתה רשמית לישראל. היא גם כבר יודעת, כמו שני אחיה הגדולים, כי חייה ועתידה בישראל.

העולים החדשים לישראל, צילום: יונית שילר

הם גדלו בעיירה קטנה במדינת מיין. אביהם חזן, ומשמש כמנהיג הקהילה היהודית הקטנה. "תמיד הייתה לנו זהות יהודית חזקה מאוד. אהבתי את ישראל מאז שהייתי קטן וההורים שלי חלמו לעלות ולגור בישראל, אבל לא מימשו את זה", מספר סם. כעת, משלושת ילדיהם נמצאים בישראל, לא רחוק היום כי הוריהם יצטרפו אליהם. "ביום ההולדת 18, הגעתי ישראל במסגרת תוכנית 'תגלית', ומאז לא הבטתי לאחור", מספר סם על החיבור שלו לישראל. הוא התאהב במדינה, במקומות שבהם ביקרו, באנשים והקפיד לחזור לביקור בכל שנה. כשסיים את הקולג' והבין שהוא רוצה להיות רופא, החליט להגשים את החלום בישראל.

הוא השתלב באופן מלא באוניברסיטה, הצטרף לנבחרת הטניס ואף זכה איתה השנה במקום בראשון במסגרת טורניר באילת. את השותפים שלו לדירה הוא מכריח לדבר איתו בעברית כדי ללמוד את השפה. "אני כל כך שמח על ההחלטה שלי. אני אוהב את ישראל, אני אוהב את הלימודים ואת החברים הישראלים שלי ואני רואה את העתיד שלי פה", הוא אומר.

שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה, בירכה את העולים החדשים ואמרה: "עלינו החובה לדאוג להשתלבותם המהירה בחברה הישראלית ונעשה הכל על מנת שההתאקלמות ותהליך הקליטה בישראל יהיו מהירים עד כמה שניתן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר