"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נושא הגיור נזנח": הרבנים הראשיים תחת ביקורת

בעמותת "עתים" בחנו את הטיפול של הרב לאו והרב יוסף בסוגיות הדת הבוערות • לצד שיפור בתחומי הקבורה והמקוואות, נצפתה ירידה בצריכת שירותי דת

,עודכן
0השמעה
הרב הראשי לישראל, דוד לאו, צילום: אורן בן חקון

שיפור בקבורה, טיפול במקוואות וציון נכשל בתחום הגיור: תשע שנים לאחר בחירתם של הרבנים הראשיים לישראל, הרב דוד לאו והרב יצחק יוסף, ולרגל כניסתם לשנתם האחרונה בתפקיד, בחנו בעמותת "עתים" כיצד הם פעלו בתפקידם, היכן ביצעו אותו נאמנה והיכן הם מקבלים כרטיס אדום בוהק.

עם כניסתם של הרבנים לתפקידם ב־2013 שלחו להם אנשי "עתים", ארגון העוסק בסיוע לישראלים בנושאי יהדות, את הסוגיות הבוערות בשירותי הדת - גיור קטינים, הליכי בירור יהדות בבתי הדין הרבניים, קבורת נפלים, חדירה לצנעת הפרט של טובלות במקוואות ואי־הכרה בגיורים.

השבוע הם חזרו לאותו מכתב וצירפו אותו למכתב נוסף שהם שלחו לרבנים, בדרישה כי ינצלו את שנתם האחרונה על מנת לשפר את הפעילות של הרבנות הראשית בנושאים שהיו גם אז על השולחן, וחלקם עדיין מצאים במצב בעייתי ביותר.

בראש ובראשונה, מצביעים בארגון על כך שנושא הגיור, בדגש על גיור קטינים ואי־הכרה בגיורים שמחוץ לרבנות הראשית, נמצא מתחת לכל ביקורת. הדברים מגיעים על רקע סכסוך מתמשך בין הרב לאו, המשמש נשיא בית הדין הרבני הגדול, לבין סגן שר הדתות, מתן כהנא, בכל הנוגע לרפורמת הגיור, שבינתיים ירדה מהשולחן בשל התפרקות הממשלה.

הרב הראשי לישראל, יצחק יוסף,צילום: אורן בן חקון

ירידה בצריכת שירותי דת

"בשנים שחלפו אנו עדים למגמה מצערת של ירידה בצריכתם של שירותי הדת, לצד ירידה מקבילה באמון הציבור במוסד זה", מציין הרב שאול פרבר, יו"ר "עתים". "למשל, בולטת התופעה של צניחה במספרי הנישאים דרך הרבנות, זאת למרות העלייה המתמדת באוכלוסייה היהודית בישראל, כך ששיעור הנישואים ברבנות מקרב האוכלוסייה היהודית קטן בכ־20% בין שנת 2014 ל־2019".

"בדומה, אנו עדים לתופעה של ירידה חדה בשיעור המתגיירים הקטינים - בשנת 2020 התגיירו 443 ילדים מתחת לגיל מצוות - ירידה של יותר מ־70% ביחס לשנת 2014. המגמה ממשיכה ביתר שאת. יותר ויותר זוגות מחליטים להביא ילד לעולם באמצעות פונדקאות, תרומת ביצית או אימוץ, והצורך בביסוס פתרון אפקטיבי לגיור של ילדים אלו הוא קריטי", כתבו.

מטרת המכתב הנוכחי היא לנסות להתגבר על הפערים עוד קודם לבחירות הקרובות לרבנות הראשית ביולי 2023. "הדרך לשירותי דת נגישים ומכבדים ארוכה. בזמן שנותר לתפקידכם, יש כמה פעולות שבאפשרותכם לבצע ושיובילו לשיפור השירותים הניתנים. בידכם האפשרות להעלות את קרנה של הרבנות הראשית ולהאהיב אותה על רבבות בית ישראל", הפצירו ברבנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר