"בלילה היו פיצוצים כל הזמן. אנחנו בבית, נמצאים בקומה החמישית, אחת לפני האחרונה. יש לנו בבית חדרים ללא חלונות וזה די מוגן, ושם אנחנו נמצאים", כך סיפר ל"ישראל היום" הרב שלמה סגל מהעיר חרקיב שבאוקראינה, שאליה פלשו היום (ראשון) חיילים רוסיים.
הרב סגל מספר כי שתי משפחות מהקהילה היהודית בעיר התארחו שלשום בבית המשפחה, מכיוון שהם פחדו להיות לבד, על רקע הפלישה הרוסית למדינה. "מצב הרוח מאוד מרומם. הילדים נהנים מהחוויה, מזה שאין לימודים. אם אנחנו לא לחוצים, אז הם לא לחוצים", הוא אומר.
עוד סיפר הרב כי משפחתו לא עזבה את העיר מכיוון שנולדה לו בת כשבוע לפני הפלישה, ולכן זו כלל לא הייתה אפשרות ריאלית מבחינת המשפחה. "אנחנו כאן, ומאמינים שזו השגחה פרטית. לא חשבנו לעומק אם לעזוב, זו לא הייתה אופציה.
"יש פיצוצים ברקע, האוקראינים נלחמים בחירוף נפש על האדמה שלהם, לא הייתה ציפייה לדבר כזה", הוא מוסיף. "בכל פינה במרכז העיר יש חייל חמוש. חניון בקניון סמוך מלא במשטרה, בחיילים ובציוד צבאי. בעיקר חששתי לילדים, מהטראומה שהם עלולים לחוות, אבל כרגע הם כאן. הרוסים לא מחפשים אותנו כמטרה, הם הולכים על מטרות צבאיות. ברור שיש לחץ וטילים תועים, אבל אין פה פאניקה".
הוא מספר כי חיילים אוקראינים נכנסו לבית הכנסת שבו הוא מתפלל כדי לשתות קפה, זאת לאחר שטנק עבר ליד המקום. "יש טנקים ורכבים צבאיים רוסיים שנכנסו למרכז העיר, לחימה ברחובות, ולכן אסור לצאת מהבית", הוא סיכם.
