"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בשיתוף ענקית התרופות: נחנך מרכז מדע חדש בקמפוס היהודי בברלין
בטקס חגיגי במעמד מנכ"ל חברת "באייר", בכירים בתעשיית הבריאות ורב העיר הרב יהודה טייכטל, נחנך בקמפוס אגף מעבדות מתקדם ויוצא דופן • במטרה לתקן עוול היסטורי מימי מלחמת העולם השנייה, הוחלט במשותף כי המתחם ייקרא "אגף פינקלשטיין" – על שמו של מדען יהודי בעל שיעור קומה שעבד בחברה
חנוכת מרכז המדע. צילום: הקהילה היהודית בברלין

בשיתוף ענקית התרופות: נחנך מרכז מדע חדש בקמפוס היהודי בברלין

בטקס חגיגי במעמד מנכ"ל חברת "באייר", בכירים בתעשיית הבריאות ורב העיר הרב יהודה טייכטל, נחנך בקמפוס אגף מעבדות מתקדם ויוצא דופן • במטרה לתקן עוול היסטורי מימי מלחמת העולם השנייה, הוחלט במשותף כי המתחם ייקרא "אגף פינקלשטיין" – על שמו של מדען יהודי בעל שיעור קומה שעבד בחברה

מור שפייר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אירוע היסטורי ויוצא דופן התקיים בלב הבירה הגרמנית: ענקית המדע והתרופות הבינלאומית "באייר" (Bayer), המעסיקה כ-116 אלף עובדים ברחבי העולם, חנכה מרכז מדע חדש ורחב היקף בתוך הקמפוס היהודי בברלין. המרכז, הכולל את המעבדות החדישות והמתקדמות ביותר הקיימות כיום בתחום המדע, הוקם הודות להשקעה כספית משמעותית מצד החברה, ומטרתו להעניק לנוער ולסטודנטים מקום לימודים מקצועי וטכנולוגי מן המעלה הראשונה.

לצד החדשנות הטכנולוגית, הדרמה האמיתית של הפרויקט התחוללה מאחורי הקלעים סביב שאלת שמו של המרכז. חברת באייר נושאת עמה עבר היסטורי מורכב וקשה מימי מלחמת העולם השנייה, שבה שיתפה פעולה עם המשטר הנאצי.

מתוך רצון עמוק של החברה להוביל תהליך של פיוס, זיכרון ותיקון היסטורי, הגיעו ראשי החברה והנהגת הקהילה היהודית להסכמה משותפת: המרכז החדש לא ייקרא על שם חברת "באייר", אלא יישא את השם "אגף פינקלשטיין".

יהודים בגרמניה, תיקון עוול, צילום: REUTERS

האגף נקרא על שמו של ד"ר הנס פינקלשטיין, כימאי ומדען יהודי גרמני בעל שיעור קומה שעבד בשורות החברה לפני המלחמה, ורשם פריצות דרך מדעיות משמעותיות. קריאת האגף על שמו מהווה סגירת מעגל היסטורית מרגשת בלב גרמניה, ומנציחה את תרומתם של המדענים היהודים שזכרם והישגיהם נמחקו תחת השלטון הנאצי.

לטקס חנוכת הבית הגיעו במיוחד מנכ"ל החברה, חברי הנהלה ובכירים נוספים. יחד עם רב העיר ברלין ומייסד הקמפוס היהודי הענק, הרב יהודה טייכטל, הם גזרו את הסרט והניחו את לוח הזיכרון הרשמי. "השותפות הזו מוכיחה שאת ההיסטוריה אי אפשר לשנות, אבל אפשר וצריך לבנות ממנה עתיד טוב יותר", אמר הרב טייכטל.

המעבדות צוידו במכשירי לימוד מודרניים ויפהפיים המאפשרים לתלמידים להתנסות במחקר מעשי ברמה הגבוהה ביותר.

רב העיר ברלין הבהיר כי המטרה המרכזית של הקמת אגף המדע היא "עידוד וחיזוק החינוך היהודי בגרמניה, תוך שילובו עם מצוינות אקדמית ומקצועית חסרת פשרות". המסר המרכזי שיצא מהאירוע הוא שהסטודנטים והתלמידים נקראים להגיע למרכז החדש, לא מתוך תחושת פחד או בריחה מפני האנטישמיות הגואה באירופה, אלא פשוט משום שמדובר במקום חינוך מצוין, מודרני ומקצועי.

"המתחם מאפשר לדור הצעיר ליהנות מכל העולמות", סיכם הרב טייכטל, "גם לקבל חינוך יהודי ערכי ושורשי, וגם ללמוד מדעים מדויקים וטכנולוגיה במעבדות המובילות בעולם. הנוכחים בטקס סיכמו את המעמד ההיסטורי כמפגן מרשים של עוצמה, המשכיות וצמיחה יהודית בברלין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...