זו הייתה רק שאלה של זמן עד שיואב אליאסי ("הצל") יתייחס גם הוא לסרטון שמתפשט כעת ברשת כמו אש בשדה קוצים שבו נראה צעיר חרדי תושב הוד השרון מותקף במהלך נסיעה באוטובוס על ידי נוסעת חילונית שהטיחה בפניו עלבונות על לבושו ועל השתמטותו לכאורה משירות צבאי.
בפוסט זועם במיוחד שפרסם היום (שני) אליאסי מתח ביקורת חריפה על החברה הישראלית, וגם הפנה אצבע מאשימה כלפי חברי הכנסת מהאופוזיציה.
"למה ככה עם כל השטריימלים"
"זה לא בסדר", נשמעה הנוסעת אומרת לצעיר החרדי בתחילת הסרטון. "למה את יוצאת מתוך נקודת הנחה שלא עשיתי צבא?", שאל אותה. "נראה ככה", השיבה לו. "למה? כי אני חובש כיפה וחולצה לבנה?", תהה בפניה. "כן", ענתה הנוסעת. "אז זה פשוט לא מקובל ולא בסדר שאת ככה שופטת אנשים", אמר לה. בהמשך שיתף אותה הצעיר החרדי כי שירת בצבא. "זכותי לנסוע באוטובוס פה".
בהמשך קטע הווידאו עברו השניים לדבר על סגנון לבושו, כשזה נשאל על ידי הנוסעת "למה ככה עם כל השטריימלים האלה?". "זו דמוקרטיה, זכותי ללכת איך שאני רוצה" פסק בכעס. "תתבזי על איך שאת מתנהגת, חוצפנית", הטיח בה. "סתום תג'ורה", אמרה לו כשהוויכוח בין השניים התלהט ועבר לטונים צורמים במיוחד. "תתביישי לך, מי את בכלל", השיב לה דקה לפני שירד מהאוטובוס בסופו של הסרטון".
הצל: מי שמכיר אותה שיעביר לי מידע
"ישראל המדינה הכי אנטישמית בעולם", כתב אליאסי בפוסט שפרסם שאליו צירף את הסרטון שבו נראה ונשמע הצעיר החרדי מנהל ויכוח קשה עם אחת הנוסעות. "תדמיינו סרטון כזה בגרמנית", ביקש מעוקביו.
"בהוד השרון, בחור חרדי, עובר שיימינג מביש ומשפיל על ידי אוטואנטישמית גזענית שצועקת עליו 'לך תעשה צבא'. מה שהיא לא יודעת הוא שמדובר בסרן בסיירת מובחרת", הבהיר.
בהמשך פנה לעזרת ההמונים באיתור הנוסעת שהתפרצה על הבחור החרדי. "אני מבקש למי שיש מידע על האוטואנטישמית, שידבר איתי בפרטי". "זאת התוצאה של השנאה והפילוג שהשרישה האופוזיציה! גבלס (פושע מלחמה נאצי; י"ד) היה גאה בכם", תקף ועקץ.
יו״ר ש״ס הרב אריה דרעי, הגיב גם הוא לסרטון השנאה באוטובוס בהוד השרון: "אנחנו לא מתביישים בכיפה שלנו. לא מתביישים בפאות שלנו ולא מתביישים בזהות שלנו. אנחנו גאים שזכינו לחיות כיהודים בארץ ישראל. המסיתים והמגדפים הם אלה שצריכים להתבייש".
גם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה התייחס לאירוע והזמין את החרדי הפגוע אליו לביקור.
ישראל יהונתן הירש, עם ישראל מוקיר אותך, מחבק אותך ואוהב אותך.
— Amir Ohana - אמיר אוחנה (@AmirOhana) June 19, 2023
האנטישמיות שחווית אין לה מקום באף מדינה בעולם, קל וחומר בבית הלאומי של העם היהודי, מדינת ישראל.
יש לי הזכות להזמין אותך להיות אורח הכבוד שלי בכנסת, יחד עם המשפחה או מי שתרצה, ואני מקווה שתענה להזמנה. https://t.co/W31n7V1ljS
התייחסות נוספת לסרטון שמציף את הרשתות הגיעה מכיוונו של איש התקשורת החרדי יאיר שרקי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוהבחור בסרטון הוא ישראל הירש, במקרה, קצין בצה״ל וסרן במילואים ביחידה קרבית. עו״ד בשירות המדינה ותושב הוד השרון.
— יאיר שרקי (@yaircherki) June 19, 2023
אבל נניח שהוא היה סתם חרדי מהשורה, שיושב ולומד תורה. זה מצדיק הערות כאלה באוטובוס על כיפה ופאות? pic.twitter.com/YrU7ApIi1X