"אחרי השיא?" פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן התייחס היום (חמישי) לנתוני התחלואה שפרסם משרד הבריאות ולירידה שחלה במספר המאומתים היומי (בממוצע) לעומת היום הקודם.
בציוץ שפרסם הבוקר בטוויטר הוא כתב: "אחרי השיא? לראשונה בגל האומיקרון, מספר המאומתים היומי (בממוצע שבועי) ירד לעומת היום הקודם. אם המגמה תימשך, אז שיא התחלואה היה ב-25 בינואר, קרוב לתרחיש שהצגנו בקבינט לפני מספר שבועות שבו צפינו שהשיא יהיה ב-24 לינואר".
כאמור, משרד הבריאות פרסם היום את נתוני התחלואה המעודכנים, ומהם עולה כי 67,393 אובחנו אתמול כחיוביים לנגיף אתמול. עוד צוין כי נכון להיום 468,232 בני אדם מוגדרים כחולים פעילים, כשמתוכם מאושפזים בבתי החולים 923 במצב קשה ובהם 200 מונשמים.
במקביל, ראש הממשלה בנט, שר הבריאות הורוביץ ושר האוצר ליברמן סיכמו על תוספת מיידית של 45 מיטות טיפול נמרץ במחלקות בבתי החולים ברחבי הארץ, לצורך חיזוק מערכת הבריאות בהתמודדות עם גל האומיקרון.
רה"מ בנט התייחס למאבק העיקש בתחלואת גל האומיקרון: "מערכת הבריאות עובדת מסביב לשעון, יום וליל, כדי לשמור על בריאות הציבור. אנחנו ערים לעומס על המערכת, ופועלים כדי לסייע ולחזק אותה. סיפקנו תרופות למניעת מחלה קשה, הרחבנו את יכולת האשפוז גם למערך הגריאטרי ולאשפוז ביתי, וכעת אנו מוסיפים חיזוק נוסף במחלקות הטיפול נמרץ. אנחנו בשיא הגל, ובקרוב נראה את האור בקצה המנהרה. נעבור את הגל ביחד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו