בני נוער בגילי 15-12 שהתחסנו בבוסטר – מוגנים פי 4 מאלו שלא התחסנו כלל

לפי ניתוח נתונים של חוקרים ממשרד הבריאות ומגופי השכלה גבוהה אחרים, ילדים בגילי 11-5 שחוסנו בחודשיים האחרונים בשתי מנות מוגנים מהאומיקרון פי 2 יותר ממי שלא התחסן כלל

חיסוני ילדים , קוקו
חיסוני ילדים, צילום: קוקו

חיסונים נגד נגיף הקורונה שניתנו במהלך שלושת החודשים האחרונים מעניקים הגנה גבוהה מהדבקה בווריאנט האומיקרון, כך עולה מניתוח נתוני התחלואה.

ניתוח הנתונים, שבוצע על ידי צוות חוקרים ממשרד הבריאות, ממכון ויצמן למדע, מהטכניון, מהאוניברסיטה העברית וממכון גרטנר במרכז הרפואי שיבא, בחן את תועלת החיסונים בקרב ילדים ובני נוער. הניתוח מצא כי גם בתקופת גל האומיקרון, חיסון הניתן בשלושת החודשים האחרונים, בין אם בשתי מנות או במנת בוסטר, מקנה הגנה טובה יותר כנגד הדבקה, לעומת לא-מחוסנים או מתחסנים שפג תוקף חיסונם.

עוד עולה מהנתונים כי ילדים בגילי 11-5 שחוסנו בשתי מנות בחודשיים האחרונים, מוגנים פי 2 יותר מאשר מי שלא התחסן כלל.

נוסף על כך, בני נוער בגילי 15-12 שקיבלו את מנת הבוסטר בחודשיים האחרונים התגלו כמוגנים פי 4 יותר מאשר אלו שלא חוסנו בכלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר