"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תחלואת הנשים ההרות: המוטציה הבריטית - ב-6 מתוך 7 מאושפזות

המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות החלה לבצע ריצוף גנטי של הנגיף שהתגלה בנשים הרות • "כל אישה הרה שמעוניינת בכך - יכולה להתחסן", הדגישו במשרד • מדו"ח פנימי עולה כי תשע נשים בהיריון שנדבקו בקורונה מאושפזות במצב קשה

,עודכן
מחלקת קורונה בשערי צדק // צילום: אורן בן חקון // מחלקת קורונה בשערי צדק

משרד הבריאות פרסם היום (שבת) ממצאים של ריצוף גנטי שבוצע בנשים הרות חולות קורונההמאושפזות כעת, זאת לאור העלייה בתחלואה קשה וקריטית בקרב אוכלוסייה זו בשבועות האחרונים.

למעבדה המרכזית לנגיפים הגיעו עד כה עשר דגימות. בשש מתוך שבע מהן אותרה המוטציה הבריטית, בתום תהליך הריצוף.

משרד הבריאות מסר כי ימשיך לעדכן בממצאים נוספים, ככל שיהיו. "לאור ממצאי התחלואה האחרונים, קודמו נשים בהיריון בתעדוף קבלת החיסונים. כל אשה הרה שמעוניינת יכולה להתחסן", נמסר.

בעלה של היולדת חולת הקורונה מבילינסון מתייחס למצבה // צילום: גיל קרמר

לפי דו"ח פנימי של המשרד, בבתי החולים מאושפזות תשענשים הרות במצב קשה. הצעירה מהן, בת 21, מטופלת במעייני הישועה. המבוגרת ביותר, בת 39, נמצאת באיכילוב. מצבן של ארבע מהנשים מוגדר קריטי והן מונשמות. חמש במצב קשה, כאשר שלוש מהן נזקקות לסיוע נשימתי.

אחת מהן נדבקה מבנה. יולדת נוספת היא מורה בבית ספר. רק לשלוש מהן מחלות רקע (שתיים עם סוכרת ואחת עם יתר לחץ דם), אישה אחרת פיתחה סוכרת היריון והיתר ללא מחלות.

פילוח היולדות שמצבן קשה לפי בתי חולים: שתיים בהדסה עין כרם, שתיים במעייני הישועה, שתיים בשיבא תל השומר, אחת בבילינסון, אחת באיכילוב ואחת בשערי צדק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר