"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מומחי אמ"ן מזהירים: "צפויה עלייה חדה בתחלואה בשבועות הקרובים"

המומחים התייחסו ליציאה מהסגר השלישי ולהסרת המגבלות, והציגו תחזית פסימית בצל התפשטות המוטציה הבריטית • מקדם ההדבקה קרוב מאוד ל-1, חציית הרף משקפת מצב שבו התחלואה תישאר גבוהה • אתמול מתו 27 אנשים מקורונה, 1,100 חולים נמצאים במצב קשה • הנתונים המלאים

,עודכן
צעירה עוברת בדיקת קורונה בירושלים, בשבוע שעבר // צילום: אורן בן חקון // צעירה עוברת בדיקת קורונה בירושלים, בשבוע שעבר

28,852 בדיקות לגילוי נגיף הקורונה בוצעו אתמול (שבת), 2,624 מתוכן יצאו חיוביות – ושיעור המאומתים לנגיף עומד על 9.4%, כך פרסם הבוקר משרד הבריאות.

עוד נמסר כי מתוך 9,389 הבדיקות שבוצעו מאז חצות, 565 התגלו כחיוביות – ואחוז המאומתים היום עומד על 6. כיום יש בישראל 71,596 חולי קורונה פעילים, ומאז פרוץ המגפה בארץ נדבקו בנגיף 686,774 איש.

1,786 מתוך החולים מאושפזים בבתי חולים, מהם 1,110 במצב קשה. 383 חולים נמצאים במצב קריטי ו-302 מונשמים. 5,074 בני אדם מתו מהווירוס בישראל עד כה, 27 מהם ביממה האחרונה. מספר אנשי הצוות הרפואי שאובחנו כמאומתים לנגיף ושנמצאים בבידוד עומד על 2,311, מתוכם 172 הם רופאים ורופאות ו-592 אחים ואחיות.

יותר משלושה מיליון ישראליםהתחסנו נגד הנגיף, כש-3,426,415 איש קיבלו את המנה הראשונה (37.18% מכלל האוכלוסייה) ו-2,015,108 אנשים קיבלו את המנה השנייה (21.87% מתוך האוכלוסייה).

צעירה עוברת בדיקת קורונה בירושלים, בשבוע שעבר // צילום: אורן בן חקון
צעירה עוברת בדיקת קורונה בירושלים, בשבוע שעבר // צילום: אורן בן חקון

לפי דו"ח של אמ"ן, למרות שבשבוע האחרון נרשמה ירידה מסוימת במספר החולים הנמצאים במצב קשה, שיעור החיוביים והעומס על בתי החולים ממשיכים להיות גבוהים. מקדם ההדבקה בישראל תחת תנאי הסגר כמעט חצה את ה-1, ועומד על 0.99, כך שבמצב הנוכחי התחלואה תמשיך להיוותר גבוהה. הנתון הזה, בנוסף להקלות שנכנסוהבוקרלתוקף והתפוצה הנרחבת של המוטציה הבריטית, צפוי להביא לעלייה חדה בתחלואה בשבועות הקרובים.

עוד עולה מהדו"ח כי ביחס של חולים חדשים מהנגיף לכל מיליון איש, ישראל מובילה על מדינות בולטות אחרות מהמערב, בהן ארצות הברית, בריטניה, צרפת ואוסטריה.

עם זאת, נרשמת ירידה בשיעור המאומתים ובתחלואה הקשה בקרב חולים בני 60 ומעלה, זאת ככל הנראה בהשפעת מבצע החיסונים נגד הנגיף. השלמת מתן החיסונים לאוכלוסיית הגיל הזו כמעט שאינה מתקדמת: נותרו יותר מ-15% מבני ה-60 ומעלה שטרם קיבלו את החיסון הראשון או שהחלימו מקורונה.

מהמרכז הרפואי הרצוג שבירושלים הודיעו כי כיום ישנם 100 חולי קורונה שמאושפזים אצלם, 42 מהם נמצאים במצב קשה.ד"ר קובי חביב, מנהל המרכז הרפואי הרצוג: "לפנינו שבוע קריטי. המחלקות עדיין מלאות עם חולים קשים ומנגד ישנן הקלות בסגר. אני קורא לכולם ללכת ולהתחסן. החיסון מוכיח את עצמו. כמעט אין עוד התפרצויות תחלואה בבתי האבות. זו הצלחה משמעותית של החיסון".

הנתונים מגיעים זמן קצר לאחר שההקלות בסגר השלישי נכנסו לתוקף, הבוקר בשעה 07:00. במסגרת ההקלות, בוטלה הגבלת המרחק (שעמדה על 1,000 מטרים מהבית), שמורות הטבע והגנים הלאומיים נפתחו, טיפולי "אחד על אחד" (כמו טיפולים ברפואה משלימה או טיפולים קוסמטיים) הותרו, הותר איסוף עצמי ממסעדות, מקומות עבודה ללא קהל נפתחו גם הם וכך גם הצימרים, שנפתחו למשפחות גרעיניות בלבד.

השתתף בהכנת הידיעה: יורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר