בבתי החולים הדסה עין כרם, הדסה הר הצופים, שיבא בתל השומר ואסף הרופא קיימו היום (רביעי) עצרות מחאה נגד האלימות המופנית כלפי צוותי הסיעוד והרפואה בבתי החולים בישראל, ובכלל במערכת הבריאות.
לאור ריבוי מקרי האלימות בחודשים האחרונים ותקיפתם של אנשי צוות בין כותלי בתי החולים על ידי מטופלים או בני משפחותיהם, זעקו הבוקר הצוותים: "לא עוד", והבהירו כי על המדינה לפעול באופן מיידי לשם מיגורה המוחלט של התופעה המסכנת את העוסקים במלאכת הסיעוד ובמקצועות אחרים בבית החולים.
"אני מכילים את הכאב והצער של החולים שלנו וגם של בני משפחותיהם, אך בוודאי שלא ייתכן שמשפחה שאנו בסך הכל מנסים לחבק אותה ולעזור לה תשתמש באלימות כנגד איש צוות", אמר פרופ' יורם וייס, מנכ"ל הדסה בפועל והוסיף: "הגישה בהדסה לאלימות היא לא להגיב באלימות, אלא בניסיון להכיל את האנשים ולכן באופן יחסי אירועי האלימות הקשים כאן הם נדירים. בדיוק בגלל זה אירועי אלימות קשים, כפי שחווינו כאן לפני כשבועיים, הם דבר שלא נעבור עליו לסדר היום. אני מבקש להדגיש בפני כל אחת ואחד מכם, אנשי הדסה: בבית החולים הזה מגבים אתכם ב-100 אחוזים".
לסיום אמר: "אנחנו לא נגיב באלימות, אך נתמודד עם התופעה בחומרה יתרה, בכל הכלים העומדים לרשותנו ונדרוש את מיצוי הדין עם האלימים. אנו נתמוך בהוספת לחצני מצוקה ובהגברת סיורי הביטחון כדי שכל עובד ירגיש מוגן".
ד"ר ינון בודה, מנהל הדסה עין כרם הוסיף: "אני מאמין שהכלים שהממשלה נותנת לנו על מנת להתמודד עם מקרי האלימות לא מספיקים. אני קורא מכאן לממשלה ולקובעי המדיניות לתת בידינו יותר כלים, יותר משאבים ויותר כספים על מנת שנוכל להגן טוב יותר על העובדים שלנו. אני פונה מכאן גם למטופלים ולבני משפחותיהם - אלימות לא תוביל אתכם לקבלת טיפול רפואי טוב יותר. זאת לא הדרך, זו לא דרכנו".
ד"ר תמר אלרם, מנהלת הדסה הר הצופים הוסיפה: "לצערנו הרב, יש לא מעט אנשים החיים במימד הכוח. מימד התוקפנות והאלימות, עולם בו שימוש בכל סוג של אלימות הוא לגיטימי והם ימשיכו לצערי לנהוג כך ולחשוב שזה מקובל ובסדר. באחריותנו כהנהלה לוודא שבתוך המצב הזה אתם - הצוותים שלנו, תרגישו מוגנים".
"באיזה מדינה נורמאלית אנשי מערכת הבריאות צריכים להשבית את המערכת כדי שיגנו עליהם", אמרה יו"ר הסתדרות האחים והאחיות אילנה כהן והוסיפה: "אם תמשיך האלימות תהיה שביתה ללא הגבלה".
יו"ר ועד האחים והאחיות בבית החולים שיבא תל השומר הוסיפה: "מה צריך לקרות כדי שיקרה משהו? שומעים סיפור אחר סיפור, קמים בבוקר ועוברים הלאה. הצוותים הרפואיים מפחדים בהגעתם לעבודה, הם נמצאים בחשש תמידי שלא בטוח יחזרו הביתה בשלום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו