"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפרויקטור זרקא: "צריך לשקול לחייב חיסונים נגד קורונה בישראל"

ממונה הקורונה התייחס לאפשרות של חובת התחסנות נגד הנגיף, והבהיר כי זו עמדתו והיא לא "משקפת כרגע שום פעילות בתחום הזה, לא במשרד הבריאות ולא בממשלה" • על המלצת פאנל המומחים של ה-FDA על תרופת הקורונה Molnupiravir: "צריך את כל הכלים במלחמה הזאת"

,עודכן
0השמעה
חיסון קורונה, צילום: אורן בן חקון

פרויקטור הקורונה,פרופ' סלמאן זרקא, התראיין הבוקר (רביעי) לרדיו 103FM, ואמר כי "צריך לשקול לחייב חיסונים נגד קורונה בישראל". עם זאת, סייג: "זו עמדתי שלא משקפת כרגע שום פעילות בתחום הזה, לא במשרד הבריאות ולא בממשלה".

פרופ' סלמאן התייחס לאישור פאנל המומחים של ה-FDA שהעניקהמלצה על תרופת הקורונה Molnupiravirשל ענקית התרופות מרק, תחת שורה של הגבלות: "היא ממש לא תרופה מושלמת, אבל זו תרופה חשובה לחולים שיש להם מחלות רקע ויכולים להסתבך עם מחלת הקורונה".

כמו כן הבהיר כי "הכלי החשוב ביותר זה החיסונים שנוכל להגן על עצמנו ולא להזדקק לתרופות האלה. אבל צריך את כל הכלים במלחמה הזאת".

"הכלי החשוב ביותר זה החיסונים". פרופ' זרקא,צילום: קוקו

פרופ' זרקא עדכן כי "יש כל הזמן מו"מ לרכש של אופציות. ברגע שיתחילו לשווק, אני חושב שאזרחי ישראל יכולים להיות בטוחים. ככל שהתרופה תאושר גם התרופה הזאת תהיה בישראל". הוא אף לא שלל אפשרות שהתרופה תשווק בבתי המרקחת: "זה מונע את התפתחות המחלה, והופעת מחלה קשה".

כזכור, אתמול התייחס שר הבריאות ניצן הורוביץלחשש מהתפרצות וריאנט האומיקרון, באומרו כי לפי האינדיקציות הראשוניות של החיסון נגד נגיף הקורונה, מי שקיבל את מנת החיסון השלישית ("הבוסטר") – יהיה מוגן גם נגד הזן הזה.

הורוביץ: "מסתמן שמי שמחוסן בבוסטר יהיה מוגן מהווריאנט החדש" // צילום: יניב זוהר

"המצב בשליטה ואין שום צורך להיכנס לפאניקה", אמר הורוביץ במסיבת עיתונאים שקיים בבית החולים סורוקה שבבאר שבע, שם סייר לצד שר האוצר אביגדור ליברמן. "ציפינו לכניסה של וריאנט חדש לארץ, תרגלנו את זה ואנחנו מוכנים. ייתכן שבעתיד יגיע עוד זן, וגם לזה אנחנו מוכנים. המדיניות שלנו היא של חיים לצד הקורונה, כלומר לשמור על הבריאות אבל גם לשמור על משק פתוח, תעסוקה, חינוך, ספורט ופרנסה".

עוד אמר הורוביץ כי אין טעם להכניס את הציבור לבהלה בנוגע לווריאנט: "אנו מקבלים את כל ההחלטות בקור רוח, הוכחנו שאפשר לסמוך עלינו לקבל את ההחלטות הנכונות. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להתחסן – גם בקרב ילדים".

השר התייחס גם לסגירת נתב"ג, ואמר כי נמל התעופה לא נסגר לחלוטין אלא רק באופן זמני. הוא דיבר גם על אישור השימוש באיכוני השב"כ, ואמר כי מדובר ב"צעדי זהירות שישתמשו בהם לזמן קצר ורק לזמן המינימלי שיידרש. ברגע שנוכל, נחזור למצב הקודם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר