"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
התפשטות הזן החדש של הקורונה

בנט החליט: שבע מדינות באפריקה יוגדרו כאדומות

לאחר התייעצות עם ראשי מערכת הבריאות בנוגע לזן הקורונה החדש שהתגלה ביבשת, הורה רה"מ לעצור מיידית את הטיסות מדרום אפריקה, לסוטו, בוטסואנה, זימבבואה, מוזמביק, נמיביה ואסוואטיני • לפי משרד הבריאות, מספר הנשאים הפעילים בישראל עומד על 6,837 • מקדם ההדבקה ירד ועומד על 1.08 • 120 מאושפזים במצב קשה

,עודכן
0השמעה
רה"מ בנט בעת ביקור בנתב"ג (ארכיון), צילום: צילום: יוסי זליגר

הזן החדש שמדאיג את העולם:ראש הממשלה, נפתלי בנט, קיים היום (חמישי) התייעצות עם שר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות והממונה על ההתגוננות במשרד הביטחון, בעניין הזן החדש של נגיף הקורונה שהתגלה בחו"ל - B.1.1529.

בדיון המשך בראשות ראש הממשלה ושר הבריאות, התקבלו ההחלטות הבאות:

  • המדינות הבאות הוגדרו בשלב זה כאדומות: דרום אפריקה, לסוטו, בוטסואנה, זימבבואה, מוזמביק, נמיביה ואסוואטיני. זרים ממדינות אלו לא יוכלו להיכנס לישראל.
  • כלל השבים לישראל ממדינות אלו, לרבות מחוסנים בחיסון שלישי, יופנו לבידוד במלוניות קורונהלמשך 7 ימים, וישוחררו לאחר ביצוע 2 בדיקות PCR שתוצאתן שלילית. נוסעים שיסרבו להיבדק יחויבו בבידוד שאורכו 14 ימים במלונית קורונה.

ראש הממשלה יקיים הערכות מצב באופן שוטף, ביחד עם שר הבריאות וגורמי המקצוע במשרדו, במטרה לעקוב באופן הדוק אחר התפרצות הזן החדש ולמנוע את התפשטותו בישראל.

לאור המאפיינים המטרידים של הוריאנט החדש בדרא״פ, מפנה שוב להמלצה מס׳ 6 - בדיקה נוספת לשבים מחו״ל לאחר שובם

כמו״כ, מאפייני הוריאנט מאפשרים זיהוי מהיר שלו בבדיקות PCR מותאמות
כדאי לכוון להשגת יכולת זו בהקדם, כדי לחסוך את זמן ההמתנה לריצוף מלא של הנגיף (מתבצע כיום לכל השבים)https://t.co/7AJUJjFAHK

— Ran Balicer (@RanBalicer)November 25, 2021

לפי האתר "i" הבריטי,הווריאנטבעל "מספר רב ביותר של מוטציות" שעשויות להקשות על החיסונים לפעול והוא זוהה בשלוש מדינות, אף שלפי שעה מדובר רק בעשרה מקרים.

מדובר בווריאנט שזוהו אצלו 32 מוטציות (פי שתיים מהמוטציות של הדלתא) שזוהה בדרום אפריקה, בבוטסואנה וגם בהונג קונג (אף שנראה ששם זה היה בגלל נשא שהגיע מדרום אפריקה). במערכת הבריאות הבריטית עוקבים מקרוב אחר הווריאנט, ובדרום אפריקה תוהים אולי הוא אחראי לזינוק שחל שם לאחרונה מ-312 מקרים חיוביים ביום שני ל-860 ביום שלישי.

במקביל, משרד הבריאות פרסם הערב בשעה 16:42 את תמונת מצב התפשטות נגיף הקורונה בישראל. על פי הנתונים, עד כה זוהו בארץ 364 נשאים חדשים שהם אחוז אחד מתוך 38,509 בדיקות חדשות. אתמול זוהו בארץ 543 נשאים חדשים שהם 0.7 אחוזים מתוך 82,676 בדיקות חדשות.

תושבי דרום אפריקה על הקשיים במדינה עקב התפשטות נגיף הקורונה // צילום: רויטרס

מקדם ההדבקה עמד היום על 1.08, כאשר מדובר על ירידה של 0.01 מהשיא שעמד אתמול על 1.09.מספר הנשאים הפעילים עומד על 6,837 בני אדם, מתוכם מאושפזים במצב קשה 120 בני אדם, מהם 77 מונשמים. מדובר בהמשך הירידה של מספר החולים במצב קשה ובמונשמים.

מספר הנפטרים במגיפה עומד על 8,182 בני אדם כאשר אתמול נפטרו בארץ שני אנשים מהמגיפה. ככלל, מספר הנשאים הפעילים נכון לעכשיו נושק כבר ל-7,000 בני אדם וזו עלייה של כמעט 2,000 איש ביחס לתחילת שבוע שעבר.

בתוך כך, על רקע ההיענות האיטית וההדרגתית לחיסוני הקורונה אצל ילדים,שוחחמנהל משל"ט הקורונה במשרד הבריאות עם מנהלי קופות החולים והעביר מסר מראש הממשלה נפתלי בנט, שלפיו היעד הוא לחסן עד סוף דצמבר חצי מיליון ילדים - חצי מאוכלוסיית היעד וכ-40% מאוכלוסיית היעד אם יוחלט בהמשך לחסן ילדים מחלימים.

עד כה חוסנו 15,750 ילדים בגילי 11-5, והוזמנו עוד עשרות אלפי תורים. במכבי חוסנו 7,400 ילדים, בכללית 6,000, במאוחדת 2,600 ובלאומית 750.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר