דיוני הוועדה המייעצת לחיסונים לא יועברו בשידור חי; מספר החולים קשה ירד ל-413

מסתמן כי יש מחלוקת בכל הנוגע לשידור הדיונים, כשחברי הוועדה סבורים שפרסום הפרוטוקול שבוע לאחר הדיון הוא דבר שנחשב "שקיפות ראויה" • משרד הבריאות עדכן הערב כי נכון ל-17:45, זוהו בישראל 1,179 נשאים חדשים, שמהווים 1.87 אחוז מתוך 64,180 הבדיקות החדשות שבוצעו היום

מחלקת הקורונה בהדסה עין כרם, ארכיון, צילום: אורן בן חקון

המאבק בקורונה: הוועדה המייעצת לחיסונים קיימה היום (שלישי) דיונים והחליטה שלא לשדר בשידור חי את דיוני הוועדה - כפי שנעשה בוועדה המייעצת ל-FDA. מסתמן כי יש מבוי סתום בנושא הזה, כשחברי הוועדה סבורים שפרסום הפרוטוקול (היום, שבוע אחרי הדיון) הוא "שקיפות ראויה".

המלצה נוספת שהוצגה בדיון הייתה להקים ועדות חריגים בקופות החולים שייתנו מענה למקרים פרטניים שחורגים מתדריך החיסונים, כולל מענה ממוחשב לטובת תו ירוק. בכל הקשור לחיסוני אסטרהזניקה, הוצגה ההמלצה לתת אותו בהתוויות רפואיות ולבחון בהמשך מתן החיסון למי שמסרב מסיבה אישית להתחסן בחיסוני mRNA.

בה בעת, משרד הבריאות פרסם הערב את תמונת המצב הנוגעת להתפשטות נגיף הקורונה בישראל נכון לשעה 17:45, וממנה עולה כי היום זוהו בישראל 1,179 נשאים חדשים, שמהווים 1.87 אחוז מתוך 64,180 הבדיקות החדשות שבוצעו.

מספר הנשאים הפעילים כיום עומד על 24,018 בני אדם, מתוכם 413 חולים במצב קשה מהם 177 מונשמים. מספר החולים קשה מקביל למספר שהיה ב-11 באוגוסט לפני שיא הגל. מקדם ההדבקה (ה-R) עומד על 0.72.

נכון למועד כתיבת שורות אלה, מספר המתים כתוצאה מהנגיף עומד על 7,947 בני אדם, כשהיום נפטר אדם אחד מהמחלה ואתמול נפטרו בישראל 10 בני אדם.

הכיתה הירוקה

בכיר במשרד הבריאות ששוחח היום עם "ישראל היום" התייחס לפיילוט הכיתה הירוקה שהחל לפעול בתחילת השבוע בבתי הספר ברחבי הארץ ואמר: "זה נראה טוב, אבל צריך עוד יומיים שלושה כדי לסכם את זה כמו שצריך".

בנוסף, הבכיר התייחס להרחבת המתווה החדש של משרדי הבריאות והחינוך, שהחל לפעול ביום ראשון השבוע לפי תוכנית הרמזור ב-127 רשויות ירוקות, ואמר כי "ביום שני יהיה דיון עם רה"מ, יוצגו הנתונים ואז נחליט אם להרחיב את הפיילוט לגני הילדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר