שאשא ביטון לצד הודעות תמיכה של מתנגדי חיסונים | צילום: GettyImages, דני שם טוב - דוברות הכנסת

"יושבת כמו עצם בגרון לממשלה": שאשא ביטון זוכה לתמיכה מצד מתנגדי החיסונים

מאז ששרת החינוך הביעה התנגדות לאפשרות לחסן תלמידים בבתי ספר, היא זוכה לגיבוי בקבוצות שבהן מופצות תיאוריות קונספירציה על הקורונה • "סומכים עלייך, את עושה את הכי טוב שאת יכולה"

שרת החינוך יפעת שאשא ביטון סופגת ביקורות נרחבות וגינויים בימים האחרונים לאחר הדברים שאמרה נגד האפשרות לחסן את תלמידי ישראל נגד קורונה בבתי הספר, מהלך שאותו כינתה "פשע", אך דווקא בקרב מתנגדי חיסונים היא זוכה לגיבוי ולהערכה.

בקבוצת הטלגרם הנושאת את השם "שביתת ההורים עד לביטול בדיקות, מסכות ובידודים", פועלים החברים כדי לארגן מחאות ציבוריות נגד החלטות הממשלה על הגבלות הקורונה, ובין היתר מארגנים הפגנות מול בתיהם של ראשי מערכת הבריאות - ובהם השר ניצן הורוביץ והממונה על בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס.

כדי להבין את הראש של חברי הקבוצה, הנה כמה דוגמאות לסוג הדיונים המתנהלים בה. אחד המשתתפים תהה בנוגע למתחסנים: "למה הם תמימים? למה שישה מיליון תמימים? מה למד עם ישראל מהשואה?", ואחר חיזק אותו: "שואה! רוצים להרוג את כולנו, למה כולם שותקים?"

משתתפת אחרת בדיון העלתה את הקונספירציה הבאה: "כבר חמש שנים שאני שומעת דיבורים מתגברים על דילול אוכלוסין, נשק ביולוגי וכו'".

"צועדים לעבר שואה", צילום מסך

בדיון שעסק בשאלה כיצד לשכנע הורים באמיתות "סכנת החיסונים", הציעה חברה בקבוצה "לדבר במושגים שרוב ההורים מכירים מימי בית הספר: ניסויים ביהודים במחנות הריכוז וקוד נירנברג שבא בעקבות זאת. להרחיב ולפמפם את העניין הזה, ולקשור אותו להוכחה שהחיסון הוא ניסוי". משתתף אחר הביע תמיכה: "לא צריך להקל במילים! שואה! חד וחלק שואה! לשם אנחנו צועדים".

בימים האחרונים, כאשר השרה שאשא ביטון נמצאת בכותרות, הביעו רבים בקבוצה תמיכה בדבריה נגד החיסונים. מנהלת בקבוצה קראה לחברים להיכנס לפוסט שפרסמה השרה בפייסבוק ולהביע בה תמיכה, בין היתר באמצעות שיתוף תמונות ומודעות שיצרו בקבוצה. ואכן, מעבר על התגובות בפוסט של השרה מראה תגובות רבות עם המודעות של חברי הקבוצה.

המודעות של חברי הקבוצה, צילום מסך

מיעוט מהחברים - אלה המשתייכים כנראה לצד היותר קיצוני - מבקר את שרת החינוך על תמיכתה בחובת בדיקות קורונה לתלמידים שנחשפו לחולה מאומת, ועל כך שהיא לא אומרת מפורשות שאין להתחסן, אך הרוב תומך בשרה. "הבנתי שיש מדי פעם מישהו שקורא נגדה בקבוצות כמו שלנו", כתבה אחת המשתתפות, "אני מתקשה להבין איך יוצאים נגד מי שעומדת באולפני הטלוויזיה, ונלחמת נגד חיסוני ילדים בבית ספר. אז יש שיגידו למה היא לא נלחמת על המטושים, ולמה היא לא אומרת משהו נגד חיסונים בכלל. אז צריך להבין שיש פה סקאלה מאוד רחבה של דעות, ולא כולם נמצאים באותה הדעה בדיוק בדיוק.

"אני אישית חושבת שכל קול בתקשורת המרכזית שמערער על הנרטיב השולט הוא קול לטובתנו, וצריך לתת רוח גבית".

חברה נוספת יצאה גם היא להגנתה של שאשא ביטון: "עם כוחות שיכולים לשנות מזג אוויר לגרום לכתוב מתים מהקורונה להמציא מגפה להוריד בדרך מי שלא מתאים להם או דובר אמת היא עושה הכי טוב שהיא יכולה. גם היא חתומה על שותף סוד כמו כל הממשלה. אבל היא יושבת להם כעצם בגרון כשומר סף. תאמינו לי לא הייתם רוצים את מרב מיכאלי השטנית בתור שרה!!!!!".

"שומר סף", צילום מסך

חבר אחר תקף את ד"ר שרון אלרעי פרייס: "הניסיון שלה ושל גורמים נוספים לצייר את שאשא ביטון כקונספירטורית הזויה ומתנגדת לחיסול הוא בעצם ניסיון למנוע דיון אובייקטיבי של שני צידי המטבע".

ההורים בישראל צריכים אולי לדעת כי מי שאחראית לחינוך ילדיהם זוכה לתמיכה מאנשים שעסוקים בהפצת קונספירציות ובהשוואה של גורמי הבריאות בישראל לימים של משטרים אפלים משנות ה-30 וה-40 של המאה ה-20.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...