חיסון נגד קורונה | צילום: אורן בן חקון

נתונים מישראל: מנת החיסון השלישית בטוחה, אין תופעות לוואי חריגות

נתונים פנימיים של הקופות ובתי החולים חושפים: כ-2,000 ישראלים בעלי מערכת חיסונית לקויה קיבלו לאחרונה חיסון שלישי • המסקנה: לא נרשמו תופעות לוואי חריגות ביחס למנות הקודמות • על בסיס המידע, יוחלט אם ישראל תהיה ראשונה לחסן שוב בני 60 ומעלה

אצל כ-2,000 ישראלים שכבר קיבלו בשבועיים האחרונים את החיסון השלישי נגד קורונה, לא התגלו תופעות חריגות או מיוחדות ביחס לחיסונים הראשונים.

מנתונים פנימיים אלה של קופות חולים ובתי חולים, הנחשפים כאן לראשונה, מתברר שהמנה השלישית של החיסון בטוחה וכי מרבית תופעות הלוואי בעקבות החיסון השלישי, כמו חום או כאבים באזור הדקירה של זריקת החיסון, חלפו לרוב כעבור שעות או ימים.

המנה השלישית של החיסון ניתנת בארבע קופות החולים ובבתי החולים הגדולים בארץ, במסגרת ההנחיות המיוחדות של משרד הבריאות למי שמערכת החיסון שלהם פגועה כמו מושתלי איברים, חולים עם חלק ממחלות הסרטן ואחרים - בכל הגילים.

הממצאים לא סופיים

נתונים פנימיים אלה אינם סופיים ואינם רשמיים, אבל בהנהלת משרד הבריאות הם משמשים אינדיקטור להחלטה המתגבשת בימים אלה, להיות הראשונים בעולם למתן מנה שלישית של חיסון לכל מי שמעל גיל 60. זאת עוד לפני שקיבלו החלטה כזו רשויות הבריאות בעולם, לרבות רשות התרופות והמזון האמריקנית (ה-FDA).

מהנתונים החדשים במערכת הבריאות שנחשפים כאן, מתברר שבבית החולים איכילוב שבתל אביב ניתן כבר חיסון שלישי ל-440 מטופלים, כולל מושתלי כבד וכליה, חולי סרטן ומחלות נוספות, לגילאי 83-23. עד כה לא התגלתה שום תופעת לוואי חריגה או יוצאת דופן מעבר לכל מה שהיה כבר ידוע בחיסונים הראשון והשני.

פרופ' אש%3A "גם ירידה קטנה ביעילות החיסון יכולה להוביל למנה שלישית" %2F%2F צילום ארכיון%3A לע"מ

בבילינסון שבפתח תקווה ניתן כבר החיסון השלישי ל-270 מטופלים, וגם אצלם "לא ידוע על תופעות לוואי משמעותיות", כפי שנמסר משם.

בבית החולים הממשלתי שיבא שבתל השומר ניתן החיסון כבר לכ-700 חולים שסובלים מדיכוי חיסוני.

לדברי פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בשיבא, עד עכשיו לא התגלו תופעות חריגות או יוצאות דופן, למעט העובדה שאצל חלק מהמתחסנים יש יותר מהרגיל תופעות כמו חום או כאב זמני באזור הדקירה של זריקת החיסון.

לדבריה, הדבר דווקא חיובי כי הוא מעיד על הצלחה. היא הדגישה שהממצאים אינם סופיים ואינם רשמיים.

במקביל, היא מובילה עכשיו מחקר ראשון מסוגו בעולם למתן חיסון שלישי לקשישים, שבו תיבדק היעילות והבטיחות של החיסון.

קשיש מתחסן בתל אביב (למצולמים אין קשר לידיעה), יהושע יוסף - ארכיון

בקופת החולים מאוחדת ניתן בשבועיים האחרונים חיסון שלישי ל-171 חולים. מנכ"לית הקופה, סיגל רגב, מסרה ש"לא דווח על תופעות לוואי חריגות". בקופת חולים לאומית ניתן חיסון שלישי לכ-50 חולים, וגם זאת לדברי הקופה מבלי שדווח עד עתה על תופעות לוואי חריגות כלשהן. 

בתחילת השבוע נחשף ב"ישראל היום" שרופאים ומנהלים בכירים קוראים למשרד הבריאות להתחיל מיידית לחסן בשלישית.

חיזוק לקריאתם ניתן אתמול על ידי השרה לשוויון חברתי, מירב כהן, שקראה "לקדם חיסון שלישי לקשישים שהתועלת ממנו יכולה להיות גדולה מאוד".

ל"ישראל היום" נודע עוד כי פרופ' נמרוד מימון, מנהל תוכנית "מגן אבות ואימהות" שאחראי למאבק בקורונה בכל המוסדות הגריאטריים בארץ, תומך בכך. גם מרבית חברי צוות הקורונה בהסתדרות הרפואית מחזיקים בדעה דומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...