בית חולים הדסה עין כרם | צילום: דני מרון

המשבר בהדסה: משרד האוצר אישר העברת 630 מיליון שקלים לבתי החולים

לאחר שנים של מתח ומאבקים, משרד האוצר הודיע כי יעביר את התקציב • הסכום הוא הגבוה ביותר שהועבר בשנים האחרונות לבתי החולים • בין מטרות התקצוב – הסכם הבראה לביה"ח הדסה שהודיע לפני מספר ימים על משבר ציוד חמור

דוברות משרד האוצר הודיעה כי המשרד יתקצב את בתי החולים הציבוריים ב- 630 מיליון שקלים.

ההודעה מגיעה לאחר תקופה ארוכה בה בתי החולים הציבוריים בארץ מתלוננים על היעדר תקציבים ונאבקים מול משרד האוצר בנושא. לאחרונה אף הודיע בית החולים הדסה בירושלים כי אין באפשרותו לנתח מטופלים עקב מחסור חמור בציוד ובעיית תשלומים לספקים.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה להודעת בית החולים: "משרד הבריאות מודע למצבם הפיננסי של כלל בתי החולים הציבוריים במדינת ישראל ועובד בשיתוף פעולה מלא עם בתי החולים במטרה למצוא פתרונות תזרימיים ותקציביים.

"בימים האחרונים נשלחה למרכז הרפואי הדסה טיוטת הסכם הבראה אשר תעביר תקציב לבית החולים. בנוסף, משרדי הבריאות והאוצר פועלים להעביר בהקדם את הסכומים שסוכמו עם שר האוצר במסגרת מאבק בתי החולים הציבוריים".

מחאת הרפואה הציבורית באפריל השנה, אורן בן חקון

כאמור, היום אושר התקציב ובהתאם לסיכום בין משרד האוצר ובתי החולים הציבוריים, הסכום יעמוד על 630 מיליון שקלים. כמו כן סיכמו גורמי המקצוע במשרדי הבריאות והאוצר על תקצוב מבחני תמיכה והסכמים אחרים.

סכומים אלו מהווים גידול משמעותי ביחס לסכומי התמיכה הממשלתיים שהועברו לבתי החולים הציבוריים בין השנים 2019-2017. משרד האוצר מסר כי " אנו נמשיך לפעול על מנת לחזק את מערכת הבריאות ולאפשר לה לפעול באופן מיטבי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...