משרד הבריאות מזהיר: אל תשתמשו בחברת האמבולנסים הזו

חברת "אמבולנס חנא" שפעלה בשפרעם החל משנת 2018, איבדה את הרישיון בעקבות ליקויים שנמצאו בהתנהלותה • כעת משרד הבריאות מתריע בפני הציבור: לוודא שהאמבולנס שהזמנתם הוא גורם מורשה

אמבולנס (אילוסטרציה) , ללא קרדיט
אמבולנס (אילוסטרציה) | צילום: ללא קרדיט

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני הזמנת שירותי אמבולנס מחברת "אמבולנס חנא", שפעלה בשפרעם משנת 2018 ואינה מורשית עוד להפעיל שירותים מסוג זה. ההחלטה התקבלה לאחר שבית המשפט דחה את עתירת החברה נגד החלטת משרד הבריאות להפסיק את פעילותה.

על פי הודעת המשרד, במהלך שלוש השנים האחרונות התקבלו מספר תלונות בנוגע להתנהלות החברה. בבדיקות שנערכו בעקבותיהן נמצאו מקרים שבהם הופעלו אמבולנסים בניגוד לנהלים ולהנחיות משרד הבריאות.

בין היתר, נמצאו מקרים שבהם הופעל אמבולנס כניידת טיפול נמרץ, תוך שימוש בצוות ובציוד שלא אושרו למטרה זו ובמתכונת הפעלה שלא קיבלה את אישור המשרד. ממצאים אלה הובילו להחלטה על הפסקת פעילות החברה, שכעת נותרת על כנה לאחר דחיית העתירה.

אמבולנס בשפרעם | צילום: ללא

במשרד הבריאות מדגישים כי חשוב לוודא מראש שספק שירותי האמבולנס מורשה ופועל בהתאם לנהלים, כדי להבטיח את בטיחות המטופלים ואת קבלת השירות הרפואי הנדרש. הציבור מתבקש לבדוק את רישוי החברה לפני הזמנת אמבולנס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר