"מתחילות ההדבקות מאדם לאדם": אחרי שהתגלה הבוקר (שני) כי נוסע אמריקני ששב מספינת הקרוז "הונדיוס" אומת עם נגיף ה"הנטה", פרופסור דרור מבורך, מומחה בכיר ברפואה פנימית ובראומטלוגיה בבית החולים "הדסה" מתריע כי שיעור ההדבקה מאדם לאדם - גבוה יותר ממה שמוכר.
6 מקרי נגיף "הנטה" אומתו על ספינת הקרוז; חשש שהגיע לאירופה
בעקבות נגיף האנטה: מבצע הצניחה המיוחד במקום הנידח בעולם // רויטרס
"מה למדנו עד כה?" שאל פרופ' מבורך, וטען כי "אמנם ההדבקה הראשונית היתה ככל הנראה בחשיפה לאבק ספוג בשתן או צואת חולדות או עכברים באחת המזבלות שביקרו זוג ההולנדים הראשון ששילמו לצערנו בחייהם. אבל לגבי ההדבקות אחר כך - הולכת וגוברת ההערכה כי הן הדבקות מאדם לאדם.
"מה שמפתיע הוא שמקדם ההדבקה כאן הוא לא זניח כמו שחשבו (סיכוי של 1% הדבקות אם שוהים באותו חדר) ויש רושם להדבקה יותר קלה, אם כי לא בממדי covid 19. מכאן שהפעולות שננקטו: בידודים, הצנחת צוותי רפואה ועוד לא היו מופרזות כלל! ונועדו לסגור את האירוע שבינתיים ממשיך להתפתח אם כי ככל הנראה מצליחים לבודד את רוב החולים".
אמריקני אומת בנגיף
גורמי בריאות אמריקנים מסרו אמש כי אחד מ-17 האמריקנים שפונו מהספינה נמצא חיובי לנגיף ההנטה, אך אינו סובל מתסמינים. מוקדם יותר הודיע ראש ממשלת צרפת, סבסטיאן לקורנו, כי אחת מחמש הנוסעות הצרפתיות פיתחה תסמינים במהלך הטיסה חזרה לצרפת. כל הנוסעים הוכנסו לבידוד מחמיר וצפויים לעבור בדיקות.
קודם לכן הודיעו משרד הבריאות הספרדי, ארגון הבריאות העולמי וחברת השייט "Oceanwide Expeditions" כי אף אחד מ-140 האנשים שהיו על הספינה באותה עת לא פיתח תסמינים של הנגיף.
מתקן בידוד פדרלי
המטוס שפינה את האזרחים האמריקנים היה צפוי לנחות באומהה, נברסקה, לפנות בוקר היום (שני). עם הגעתם, יועברו הנוסעים תחילה לאוניברסיטת נברסקה, שבה פועל מתקן בידוד פדרלי, לצורך הערכת רמת חשיפתם לנוסעים סימפטומטיים ובחינת הסיכון להפצת הנגיף.
"קיימת נוסעת אחת שתועבר עם הגעתה ליחידת הבידוד הביולוגי של נברסקה, בעוד יתר הנוסעים יועברו ליחידת ההסגר הלאומית לצורך הערכה ומעקב. הנוסעת שנשלחת ליחידת הבידוד נמצאה חיובית לנגיף אך אינה מציגה תסמינים", אמרה קיילה תומאס, דוברת המרכז הרפואי של נברסקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו