"שמן זית סורי בכבישה קרה" שנקבע כי הוא מזויף. צילום: משרד הבריאות

משרד הבריאות מזהיר: זהו שמן הזית המזויף שנמכר בשוק

לאחר בדיקת שגרתית נמצא כי "שמן זית סורי בכבישה קרה" אינו עונה להגדרה של שמן זית • "המוצר אינו מוכר למשרד"

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מצריכת המוצר "שמן זית סורי בכבישה קרה" של החברה "סוד הקטיף". הסיבה - לא תואם להגדרה של שמן זית. 

בעקבות פעולות פיקוח שגרתיות שערך שירות המזון במשרד הבריאות וכן תלונת אזרח, נמצא כי המוצר מכלל תאריכי התפוגה ובכל הגדלים לא תואם להגדרה של שמן זית.

מהמשרד נמסר כי "בבדיקות מעבדה נמצא כי הרכב חומצות השומן במוצר אינו תואם להגדרת שמן זית כפי שמצוין בתווית שעל המוצר והיצרן אינו מוכר למשרד הבריאות ועל כן המוצר הינו מזויף ואינו עומד בתקן ישראלי לשמן זית. משרד הבריאות מזהיר את הציבור מצריכת מוצר זה.

"שירות המזון במשרד הבריאות ימשיך לבחון ולאתר מקרים של הונאה במזון כגון זיופי שמן זית. במידה ותמצא הפרה של דרישות החקיקה והתקינה בישראל, ינקטו צעדים בכלל האמצעים העומדים לרשות המשרד, וזאת בשיתוף כל הגורמים הנוספים האמונים על הטיפול במקרים אלו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...