"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תקלה טכנית איכילוב: חולים לא דחופים יופנו למרכזים רפואיים אחרים

בהנחיית משרד הבריאות הוגבלה זמנית הפניית חולים שאינם דחופים לבית החולים • בית החולים עבר לרישום ידני וממשיך לפעול • באיכילוב מדגישים: לא מדובר במתקפת סייבר

,עודכן
0השמעה
בית החולים איכילוב. צילום: גדעון מרקוביץ

תקלה טכנית במערכות המחשוב של המרכז הרפואי איכילוב גרמה הבוקר (שלישי) לשיבושים בחלק ממערכות התקשורת בבית החולים. בעקבות התקלה עבר בית החולים זמנית לרישום ידני, אך הדגיש כי הוא ממשיך לפעול ולקבל מטופלים כסדרו.

ד״ר אור קריגר, סגן ראש חטיבת בריאות הציבור: "החיסון מונע צורך באשפוז בקרב 83% מקרב הילדים נושאי הנגיף" (ארכיון) // משרד הבריאות

מבית החולים נמסר כי מדובר בתקלה טכנית בלבד, ולא באירוע סייבר. לדבריהם, התקלה אינה פוגעת בעבודת הצוותים הרפואיים או בטיפול הניתן למטופלים, והצוותים פועלים לתיקונה בהקדם האפשרי.

עם זאת, בהנחיית משרד הבריאות התבקשו גורמי הרפואה עד השעה 12:00 שלא להעביר לבית החולים חולים שאינם דחופים. במקביל, מטופלים שנמצאים במרפאות החוץ מדווחים כי חלק מהפגישות בוטלו וכי נשלחו לבתיהם עד לחזרת המערכות לפעילות מלאה.

ד"ר דוד פייטלסון, ראש בית הספר להנדסת תוכנה במכללת אפקה: "תקלה כמו זו שאירעה בבית החולים איכילוב רק תלך ותתרחב ככל שמערכות קריטיות ימשיכו להישען על תוכנה מורכבת ושברירית. מספיק כשל קטן במערכת מרכזית כדי לשתק פעילות רחבה, במיוחד בבתי חולים. כיום, בניגוד כמעט לכל מוצר אחר, יצרני תוכנה מסירים מעצמם אחריות באמצעות תנאי השימוש, ואין להם תמריץ להשקיע את המשאבים האדירים הנדרשים לצמצום תקלות. ככל שהתלות בתוכנה תעמיק, כך יגבר גם הצורך ברגולציה ובאחריות גבוהה יותר מצד יצרני המערכות."

בבית החולים הבהירו כי הוא נותר פתוח וכי הטיפול במקרי חירום ובמטופלים המאושפזים נמשך ללא שינוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר