"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עיר נוספת בגוש דן מוגדרת כ"מוקד התפרצות חצבת" - והמשמעות

פתח תקווה מצטרפת ל־12 ערים נוספות עם סיכון מוגבר להידבקות • משרד הבריאות ממליץ להקדים את חיסון התינוקות באזור

0השמעה
חצבת (אילוסטרציה) , Aleksandr Finch /  שאטרסטוק
חצבת (אילוסטרציה). צילום: Aleksandr Finch / שאטרסטוק

העיר פתח תקווה הוכרזה היום (ראשון) כ"מוקד התפרצות חצבת" על ידי משרד הבריאות בשל סיכון מוגבר להדבקה בה. המשמעות של הגדרת פתח תקווה כמוקד התפרצות היא ההמלצה להקדים ולחסן תינוקות בני 6 עד 11 חודשים. הקדמת החיסון תקנה הגנה של 70-85%. מדובר במנה שלא תיספר במניין חיסוני השגרה ויהיה צורך בעוד שתי מנות חיסון נגד חצבת אחרי גיל שנה.

הראשון לציון הרב דוד יוסף על מכת החצבת // מכון צומת

בכך היא מצטרפת ל-12 ערים נוספות המוגדרות כמוקדי התפרצות (ירושלים, בית שמש, בני ברק, מודיעין עילית, חריש, נוף הגליל, קרית גת, נתיבות, מועצה אזורית מטה בנימין, ביתר עילית, טבריה, צפת). כמו כן, ראשון לציון מתקרבת להגדרה כ"מוקד התפרצות" בשל עליית התחלואה בה.

כמו כן משרד הבריאות ממליץ במוקדי התפרצות להקדים את גיל ההתחסנות במנה השניה, מגיל 6 לפרק זמן שהוא שלושה חודשים לאחר ההתחסנות במנה הראשונה. בסוף השבוע הודיעו במשרד הבריאות כי חיפה, אשדוד ותקוע אינם מוגדרים כ"מוקד התפרצות".

עד כה נפטרו 12 ילדים מחצבת השנה. כאשר 11 מהם לא היו מחוסנים כלל והיו מתחת לגיל 3 וללא מחלות רקע. מתחילת ההתפרצות בחודש אפריל אושפזו 779 איש בבתי החולים. למשרד הבריאות דווח על כ-2500 חולים אך ההערכה היא שמספר הנדבקים נע בין 8000 ל-12,000.

חצבת, צילום: @IftikharAlam / Freepik

בכנס שהתקיים בהסתדרות הרפואית בשבוע שעבר דיווח ד"ר יאן מיסקין, מומחה למחלות זיהומיות כי "מספרי החולים בירושלים כבר בירידה, כי נגמרו הילדים הלא מחוסנים שנדבקים בנגיף".

עם זאת ד"ר גיורא וייזר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בשערי צדק שיתף: "מדי יום מגיעים ילדים עם חשד לחצבת. הילדים ם מגיעים משמעותית יותר חולים ממה שהיינו רואים בעבר. עם מרכיב נשימתי של קשיי נשימה ומצבים מדרדר במהירות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר