מקרה רביעי מתחילת חורף 2025: במרכז הרפואי לצפון בפוריה הודיעו היום (ראשון) כי ילד בן 4.5 נפטר מסיבוכי שפעת. הילד לא היה מחוסן, וסבל ממחלות רקע קודמות.
במרכז הרפואי מעדכנים כי הילד, תושב צפון הארץ, הובא למיון במצב קריטי בערב יום רביעי, עקב סיבוכי השפעת מהם סבל. עם הגעתו בוצעו פעולות החייאה והוא הועבר להמשך טיפול ביחידה לטיפול נמרץ, כשהוא סובל מאי־ספיקה רב־מערכתית על רקע סיבוכי מחלת השפעת.
חרף המאמצים, מצבו הידרדר והוא נפטר ביום שבת בבוקר. "המרכז הרפואי מלווה את המשפחה בשעה קשה זו ומביע את תנחומיו הכנים", נמסר.
זהו מקרה רביעי של פטירת ילד מסיבוכי תוך פחות משלושה שבועות. רצף כזה נחשב חריג, בעיקר בשל העובדה ששלושה מהילדים שנפטרו היו ללא מחלות רקע, ואחד מהם אף היה מחוסן. לשם השוואה, בכל עונת החורף בשנה שעברה נפטרו 4 ילדים משפעת.
במשרד הבריאות הזכירו בעקבות המקרה כי תחלואת השפעת בישראל בעליה, והמליצו על התחסנות כלל האוכלוסייה בהקדם - שכן אף שהחיסון כנגד שפעת אינו מונע לחלוטין תחלואה, הוא מפחית ברוב המקרים את החומרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו