בעקבות העלייה בתחלואת השפעת: ישיבת חירום במשרד הבריאות

במשרד הבריאות מתריעים כי קצב התחלואה משפעת נמצא בעליה תלולה וכי צפוייה תחלואה קשה בחורף • רק אתמול, נפטר ילד שני משפעת בעונה הנוכחית • מומחים: "החיסון מפחית משמעותית את הסיכון לתחלואה קשה או מוות"

"החיסון זמין וניתן ללא תשלום בקופות החולים", מדגישים במשרד הבריאות. (ארכיון). צילום: GettyImages

‏עונת השפעת השנה החלה מוקדם, וניכר כי קצב התחלואה משפעת נמצא בעליה תלולה, מתריעים במשרד הבריאות. ממעקב אחר נתונים בעולם, צפוייה תחלואה קשה בחורף. צוות טיפול במגפות ידון מחר (ראשון) בנתונים ובהמלצות למניעת תחלואה חריגה.

רופאת מחוז מרכז במשרד הבריאות: "מומחי מערכת הבריאות צופים תחלואת חורף קשה" // משרד הבריאות

רק אתמול (שישי), ילד בן שש, בריא בדרך כלל וללא מחלות רקע, נפטר במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית מסיבוכי שפעת מסוג A. הוא הובהל לבית החולים לאחר שהתמוטט בביתו, כשצוותי מד"א מבצעים בו מאמצי החייאה מתקדמים. חרף ניסיונות ממושכים של הצוות במלר"ד הילדים, נקבע מותו. הוא הילד השני שנפטר משפעת בעונה הנוכחית.

משרד הבריאות: "מדגישים כי על אף שהחיסון כנגד שפעת אינו מונע באופן מוחלט את ההידבקות במחלה, במרבית המקרים הוא מסייע בהקלה בחומרתה, ומפחית משמעותית את הסיכון לתחלואה קשה או מוות. קוראים לציבור להתחסן נגד השפעת. החיסון בטוח ומומלץ מגיל שישה חודשים ומעלה".

"החיסון זמין וניתן ללא תשלום בקופות החולים", ציינו והדגישו את חשיבות החיסון למניעת טרגדיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר